середа, 26 вересня 2007 17:31

Страховка відшкодує витрати на лікування

У "Шевроле-Авео" киянина Юрія Матвієнка, 26 років, врізався інший легковик.

— Від травм мене врятувала подушка безпеки, лише ногу сильно забив, — каже Юрій. — А в дружини стався струс мозку. У доньки — тріщина носа. Синок, йому ще і двох немає, зламав ніжку.

При купівлі Матвієнко застрахував машину. За автівку страхова компанія виплатила йому 45 тис. грн. Та медичної страховки чоловік не мав. Тому сім"я лікувалася за власні кошти. Нині застрахувався від нещасного випадку на 80 тис. грн. У компанії "Інго Україна" за страховий поліс віддав близько 300 гривень. Медстраховку хоче оформити на всю сім"ю.

Зі страховим полісом Юрієві видали пластикову картку з номером телефону — в разі нещасного випадку страхову суму виплатять частково або повністю.

— Усю суму клієнт отримає в разі настання інвалідності I групи або родичі — в разі його загибелі, — каже Наталя Багрій, 37 років, керівник відділу компанії "Інго Україна". — При другій групі інвалідності виплатять 75 процентів, при третій — половину страхової суми. З іншими травмами виплачують до 60 відсотків суми.

За страховий поліс віддав 300 гривень

За програмою комплексного страхування витрати на меддопомогу в сумі до 90 тис. грн відшкодують повністю. А за ліки повернуть 80% їхньої вартості. В "Інго Україна" річний поліс коштує від 1,6 тис. Страхові, які передбачають оплату лікування у стоматкабінетах, обійдуться приблизно у 2,3 тис. грн.

— Якось наш клієнт поїхав до Одеси. Там у нього сталася внутрішньошлункова кровотеча, — згадує Наталя Багрій. — Один у чужому місті, десять гривень у кишені. Він подзвонив за номером на картці. Чоловіка прооперували у приватній клініці. За кілька днів він повернувся до Києва.

Перед укладанням договору медстрахування клієнт проходить медкомісію. Заповнює декларацію про стан здоров"я. Вказує артеріальний тиск, хронічні хвороби. Також вибирає, в яких клініках лікуватиметься — державних чи приватних. Це визначає вартість полісу. Можна відвідувати й лікарів інших закладів. Для відшкодування страховій компанії пред"являють усі чеки й рецепти. Але повернуть не більше страхової суми. За страхування від онкозахворювань, вірусного гепатиту, цукрового діабету треба доплачувати.

Страховку "тревел" оформлюють для виїзду за кордон.

— Без медстраховки вам навіть візу не відкриють, — каже Еляна Пустовалова, 43 роки, зі страхової компанії "Женералі гарант". — У Європі вимагають страхове покриття не менш ніж 30 тисяч євро. Для вас це коштуватиме 90 гривень на місяць. А для студентів, які навчаються за кордоном, — від 520 гривень на рік.

Ціна залежить від тривалості перебування за кордоном. За страховкою "тревел" відшкодують витрати на "швидку", лікування в лікарні або стоматкабінеті. Також оплатять доліковування в Україні, якщо клієнт захворів за рубежем.

Зараз ви читаєте новину «Страховка відшкодує витрати на лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі