четвер, 29 жовтня 2009 18:32

Срібних слонів сподіваються продати за два мільйони доларів

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Співвласниця ювелірного дому Ірина Карпова показує срібну фігурку ”Душа світу”. Ювеліри працювали над нею близько двох років
Співвласниця ювелірного дому Ірина Карпова показує срібну фігурку ”Душа світу”. Ювеліри працювали над нею близько двох років

Кольє вартістю понад 350 тис. грн виставили в крамниці "Ювелірна карта". Це на столичній вул. Старовокзальній. Його виготовлено із золота 585-ї проби. Важить 450 г.

— Прикраса існує в одному екземплярі, — розповідає старший продавець Наталя Тибенко, 34 роки. — Такі речі часто купують у приватні колекції. Найбільше — на виставках.

У ювелірному домі "Лобортас і Карпова" золоте кольє вважали б надто дешевим товаром. Їхні роботи є в Алли Пугачової, Олега Скрипки, Вадима Рабиновича та патріарха Філарета.

— За цю фігурку "Душа світу" нам пропонували півмільйона доларів, — співвласниця компанії Ірина Карпова показує трьох слонів на підставці. — Але ми відмовили. Це дешево. Ювеліри працювали над нею близько двох років. Після того як "Душу світу" покажуть на кількох виставках, її ціна може зрости до 2 мільйонів доларів. Точну вартість не скажу. А взагалі я не хотіла б говорити про ціни. У кризовий час не хочеться людей дражнити.

На рухомій підставці з нефриту, прикрашеній золотом, троє срібних слонів тримають срібну кулю. Усередині старовинний годинник. Йому 150 років. На кулі вигравіювали 13 сузір"їв, оздобили діамантами. Угорі — сапфір на 28 каратів.

— Одна клієнтка 12 років тому купила в нас ювелірні шахи, — продовжує Карпова. — Тепер за них пропонують удвадцятеро вищу ціну.

Найдорожчу прикрасу дому "Лобортас і Карпова" продали 2007-го. Це була каблучка "Танок янгола", оздоблена 837 діамантами. Виріб вагою 30 г занесли до Книг рекордів Гіннеса та України.

— Її придбала одна українська непублічна бізнес-леді, — говорить Карпова. Вартість назвати відмовляється.

Така каблучка може коштувати близько $1 млн, вважає 41-річний Федір Зерницький, директор київського антикварного магазину "Епоха". Це на Андріївському узвозі.

— Ексклюзивні ювелірні прикраси — вигідне вкладання грошей. Із часом лише дорожчають, не менш як на 2 відсотки щороку. Бо вони мають мистецьку цінність. Купувати варто лише роботи відомих ювелірів. Інші, навіть дуже гарні, за кілька років усе одно продаватимуться за ціною брухту.

Зараз ви читаєте новину «Срібних слонів сподіваються продати за два мільйони доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі