пʼятниця, 30 листопада 2012 00:30

Сергій Чорнишов заробить 10 мільйонів доларів на золоті

Автор: фото надане Сергієм Чорнишовим
  Українські геологи промивають ґрунт, щоб визначити концентрацію золотого піску на ділянці Сергія Чорнишова
Українські геологи промивають ґрунт, щоб визначити концентрацію золотого піску на ділянці Сергія Чорнишова

Одесит Сергій Чорнишов два роки тому перебрався в Ліберію, країну в Африці. Почав добувати золото.

— У Ліберії зараз добувають алмази. Один чудак знайшов камінь на 300 каратів. Продав за 22 мільйони доларів, — розповідає 40-річний Сергій Чорнишов. — Їх добувають тепер промисловим способом. А золото — ще ні. У Ліберії його повно, 998-999 проби. Лежить на глибині 1,5-2 метри. Але воно не злитками, а пісок. Важко добувати.

Чорнишов запросив геологів із України та Росії. Вони привезли бурові установки. На розвідку, доставку, зарплати та харчування пішло $100 тис.

— З хлопцями об'їздили всю Ліберію, доки знайшли хорошу ділянку. Аборигени дурять іноземців. Розказують, що золота повно, щоб бізнесмен у них залишився і давав гроші. Одному італійцеві показали гору, де нібито повно алмазів. Він купив ліцензію за 60 тисяч доларів, сотню тисяч потратив на асфальтовану дорогу й апаратуру. Почав копати. Алмази були, але промислові — для різання скла.

— Я дивлюся, на чому місцеві їздять. Мотоцикл — ознака заможності. Купують тільки продавши багато золота. Якщо в селі є кілька мотоциклів, значить, можна шукати золото.  Якщо хваляться, що в них багато алмазів, прошу продати зо п'ять великих каменів.

Сергій наймає африканців. Риють широкі траншеї 2 м завглибшки й перемивають пісок. Платить їм від $70 на місяць. Завершує спорудження невеликого золотопереробного заводу. За годину він пропускатиме 50 куб. м породи. Найматиме менше копачів.

— У мене були зали гральних автоматів в Україні. Коли їх заборонили, я перевів бізнес у Ліберію. Тут закони не працюють. Чиновники тягнуть хабарі. Я попросив ліцензію на золото. Виставили ціну 100 тисяч доларів. Я сказав, що стільки не маю, і пішов. Через два місяці вони самі до мене прийшли. Скинули ціну наполовину. Я сказав, що мене це вже не цікавить. Дам 10 тисяч доларів. Тоді вони не захотіли. Через півроку погодилися на 500 баксів. Але гроші даю на місці, в обмін на готовий документ. Інакше раз у раз відправлятимуть зі словами "прийдіть завтра". І ти тільки носитимеш гроші.

Сергій Чорнишов вклав у розробку родовища близько $1 млн. Каже, наступного року витрати окупляться вдесятеро. Італійці, росіяни, ливанці заробляють на золоті по $10-20 млн на рік.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Чорнишов заробить 10 мільйонів доларів на золоті ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі