пʼятниця, 11 березня 2011 05:00

"Родовід банк" видає 150 гривень на добу

Перед відділенням "Родовід банку" на вул. Коцюбинського у Вінниці минулої п'ятниці стоїть черга зо 30 осіб. Усі — вкладники фінустанови. Підходять до банкомата, знімають гроші.

Із лютого їм повертають по 150 грн на добу. Однак отримати гроші можна тільки в одному відділенні на всю область.

— Торік по 100 гривень на день зачисляли. Але їх можна було зняти в любому банку. Не треба було нікуди їхати. Я з Калинівки, і тут повно народу з області, — киває на хвіст черги Микола Будко, 70 років. — Я зранку вже був під банком. Але, бачу, мені грошей може й не хватити. Кидають у банкомат малі суми, їх тільки на час хватає.

Готівку завантажують у банкомат щодня об 11.00. Проте видача починається близько 14.00, говорять у черзі.

— Тут уже своя мафія організувалася. Займають очєрєдь за п'ятьох. І йдуть напролом. А ми стоїмо по півдня, — говорить жінка в сірому пальті.

62-річна Раїса Мороз дістає пакет з ампулою та шприцом:

— Зараз піду на пошту проситися, щоб укол зробити. У мене діабет, треба колоти інсулін двічі на день. І поїсти обов'язково. Я з 21 лютого тут кожен день. Але ще нічого не получила.

Готівку зі вкладів можна отримати й у касі відділення. Однак тоді треба платити 2% від суми — 3 грн.

Обмеження на видачу вкладів у "Родовід банку" діятиме до 15 березня. Того дня спливає термін дії тимчасової адміністрації НБУ. Її можуть подовжити. Або ж оголосять про ліквідацію фінустанови. Тоді вклади повертатиме Фонд гарантування вкладів.

Зараз ви читаєте новину «"Родовід банк" видає 150 гривень на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі