вівторок, 05 березня 2019 05:30

Роботу пивовара оплачують погодинно

— П'ять років тому було модно відкривати пивоварні. Пиво варили ледь не на кожному кутку. Тоді захотів навчитися цій професії. Як виявилося, в Україні цього не вчили, але були курси в Німеччині. За півроку навчання заплатив 70 тисяч гривень. Потрапив у приватну броварню, де варили пиво навіть із картоплі, — розповідає киянин Сергій Гамаренко.

Тоді навчився варити понад сто сортів. Коли повернувся в Україну, поставив невеличку броварню поблизу Хрещатика. Але 2015-го після Революції гідності, мій бізнес довелося закрити. Спочатку хлопці заходили попити пива безкоштовно, а згодом кілька разів розгромлювали магазин заради наживи.

Позаторік поїхав працювати в Польщу. Спершу був різноробом на складі. Але мій господар влаштовував вечірку, запросив нас у броварню. Коли спробували місцеве пиво, воно мені не сподобалося. Запропонував наспір зварити краще. Моє вийшло смачним із медовим післясмаком. Власник броварні взяв на постійну роботу.

Пивоварів у Польщі цінують. За годину роботи отримую 300 гривень. Процес пивоваріння займає від 4 до 12 годин. Працюю по всій країні. Найбільше замовлень у Варшаві, Кракові, Гданську. Особливо у період фестивалів. Буває, навчаю місцевих майстрів варити пиво. За це окрема плата. За місяць маю 30–40 тисяч гривень.

Знання потрібно постійно оновлювати, тому їжджу на стажування в Німеччину раз на рік. Там щороку з'являються нові сорти. Хіт цього сезону — пиво з базиліку. Келих такого коштує 90 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Роботу пивовара оплачують погодинно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі