понеділок, 13 лютого 2006 15:48

Продавець-консультант платить за цінники

У супермаркеті "Фуршет" вакансії продавців-консультантів, касирів і прибиральниць є завжди. Від новачків вимагають коректного спілкування з покупцями, знання асортименту і цін. Щоб влаштуватися продавцем у маркет, треба пройти двотижневий тренінг. Якщо людина має досвід, стажування скорочується до 2–3 днів.

— У алкогольному та молочному найважче, — розповідає консультант алкогольного відділу "Фуршету" на Старовокзальній 36-річний Олександр, — складно завчити асортимент та ціни, бо вони змінюються щодня. У кожному відділі мають працювати не менше 3–4 осіб. А нас двоє — не встигаємо вирізати нові цінники, і часто покупці платять за старою ціною: вчора вино коштувало 14 гривень, а сьогодні — 16, — каже Олександр, — люди обурюються.

Начальство "вирішило" проблему. Якщо продавець не встиг змінити цінник — він віддає до каси різницю.

— Зі своєї кишені платимо по 2–5 гривень, буває й більше, — зізнається чоловік.

Продавці у "Фуршеті" працюють через тиждень за трудовими книжками. У день відробляють по 12 годин — з 7.00 або 11.00. Обідня перерва — година, яку можна розділити на два перепочинки. Раз на півроку працівник бере відпустку на 10 днів.

— Лікарняний не оплачується, — каже працівник "Фуршету", — ще на початку мені заявили: "Будьте такі ласкаві, хворійте у вихідні".

Урізають зарплату часто (хоч виплати не затримують). Найбільший штраф — 50 грн, якщо начальство почує слова "не знаю" у відповідь на запитання покупця. Найменший штраф — гривня — коли забув розписатися у книзі обліку на початку робочої зміни.

Скільки заробляють у супермаркеті

Із працівників обслуговуючої ланки найбільше заробляють касири — 800 грн. Прибиральниці працюють три дні через три і отримують 500 грн на місяць. Продавці-консультанти заробляють 700 грн і 50 грн преміальних за хороший виторг. За кожен рік роботи у "Фуршеті" продавцям "накидають" по 50 грн до зарплати.

Зараз ви читаєте новину «Продавець-консультант платить за цінники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі