пʼятниця, 12 травня 2017 05:20

Втратили частину туристів через Євробачення

— На майские выходные не заработали и половины с того, что было в прошлом году, — каже 45-річна Марина Мосійчук з Одеси. Здає житло туристам.

— Через холод люди не поїхали на море. Торік було 19–20 градусів. Море — плюс 16–18. А цього травня — 12. Купатися в такій воді неможливо. Також втратили частину туристів через Євробачення. Народ масово їхав у Київ. Чимало людей бронь знімали. Або замовляли номер на тиждень, а лишалися відпочивати на два–три дні.

Житло в Одесі можна було винайняти за 350 грн на добу. Торік ціни починалися від 600.

— На травневі вийшла невелика відпустка. Відпочивали з дружиною в Одесі з 1 по 8 травня. Витратили 5 тисяч гривень. Торік цих грошей вистачило б тільки на чотири дні, — розповідає Григорій Лєбєдєв, 32 роки, програміст із Києва. — Відчувалося, що бракує туристів. Житло почали шукати ще у квітні. Думали спочатку поїхати в Карпати. Але за останні тижні в Одесі з'явилися і квартири, і номери в готелях за нормальними цінами. Вибрали помешкання неподалік пляжу "Немо". З вікон видно море. Квартира обладнана дуже добре. Є інтернет, комп'ютер, телевізор, нова душова кабінка та меблі. Їжу готували самі, замовляли піцу. Таксі в Одесі теж подешевшало. Із залізничного вокзалу до пляжу Аркадія доїхати можна було за 40 гривень. Торік брали 80. Таксисти так і пояснювали — нема з кого дерти. Туристів мало.

— Їздили на вихідні в Карпати. За номер на двох із харчуванням заплатили 5600 гривень. Було дуже холодно. Минулого року на травневі до ночі смажили з друзями шашлики, співали. Цього разу після восьмої вечора всидіти надворі було неможливо, — каже киянин 34-річний Руслан Шульгин.

У Львові житло можна було орендувати за 250 грн на добу. Ціни на свята не піднімали.

— Цього року українці масово їхали на травневі в Європу. Найпопулярніші тури — Іспанія та Греція. З екскурсійних був попит на Чехію, Польщу. Путівка в середньому коштувала 300–400 євро. У вартість входить переїзд та ночівля в готелі, без харчування. Туристам радили мати додатково 200 євро, — говорить керівник туристичної агенції "Самотур" Ольга Кузьменко, 29 років.

— У Києві бронювали житло найчастіше з 3 по 9 травня. Помешкання коштувало від 500 гривень на добу. Це дорого. Кращі варіанти розібрали іноземці, — зазначає менеджер ­турагенції "Твоя країна" 40-річний Юрій Луков.

Зараз ви читаєте новину «Втратили частину туристів через Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі