середа, 10 січня 2018 05:55

"Попросила не розповідати, кого віз. Дала тисячу гривень"

— На початку січня у нас наплив замовлень. Із квартир, орендованих на новорічні свята, вивозимо гори сміття, — розповідає 47-річна Катерина Іщенко. Працює в столичній клінінговій компанії "Чистюля".

— Прибирання житла в середньому коштує 600 гривень. Найбільше після святкувань вивозимо пляшок, презервативів. Також — зіпсовані речі й техніку. В однокімнатній квартирі на Оболоні розбили дорогу кришталеву люстру. Власник зізнався, що вона коштувала половину вартості оренди на свята. У Кончі-Заспі батьки лишили вдома святкувати дорослих дітей. Ті попсували килими й стіни. Щоб відмити, довелося викласти 7 тисяч гривень. Більшість заробітку на свята забирає клінінгова компанія. Працівники отримують підвищений відсоток. Маю на таких прибираннях додатково 3–5 тисяч гривень.

— Ми на свята працюємо за подвійним тарифом. За новорічну ніч можна було заробити до 11 тисяч гривень. Замовлень дуже багато, — каже таксист 47-річний Сергій. Прізвище не називає. — Люди часто залишали чайові. Дружина бізнесмена попросила забрати з гулянки чоловіка. Його вантажили в машину, наче дрова. Жінка попросила не розповідати нікому, кого віз. Дала мені тисячу гривень чайових. Плюс 340 гривень — за саму поїздку.

Відновили роботу магазини піротехніки. Покупці в середньому витрачали від 600 до 3000 грн.

— Магазин знову став прибутковим. Виторг за новорічні свята — понад 200 тисяч гривень. Найменші заробітки були 2014–2015 років, коли почалася АТО. Використовувати феєрверки заборонили, — говорить 38-річний Юрій Яловчак, власник магазину піротехніки. — Тоді заробив на свята лише 12 тисяч гривень. Думав закриватися. Але таки перечекав важкі часи. Тепер люди кажуть, що втомилися. Хочуть свята. Мовляв, одні жирують, а для інших війна. Давні клієнти брали найдорожчі феєрверки по 2,5 тисячі гривень. Одна компанія витратила 12 тисяч гривень. Їхали відпочивати в гори.

Зараз ви читаєте новину «"Попросила не розповідати, кого віз. Дала тисячу гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі