вівторок, 23 червня 2009 18:27

Пенсіонер Віктор Воронюк вимагає ліквідувати банк

 

16 червня вкладники Банку регіонального розвитку влаштували мітинг біля його столичного відділення по вул. Дегтярівська. Вимагали усунути тимчасового адміністратора, якого призначили 24 березня, та почати ліквідацію банку.

— Відколи ввели тимчасового адміністратора, усі виплати по наших вкладах припинили. А до того платили відсотки. Не можна зняти гроші навіть із карток. Усі рахунки заблоковані, — розповідає військовий пенсіонер Віктор Воронюк, 43 роки.

Він сподівається: якщо банк ліквідують, Фонд гарантування вкладів поверне заощадження.

— Ми чекали цілий день, поки тимчасовий адміністратор вийде до нас і пояснить ситуацію. Він вийшов лише о восьмій вечора і сказав, що проти ліквідації банку. Мовляв, є пропозиції від інвесторів, — каже Воронюк. — Банк не повертає внески навіть тим вкладникам, яким потрібно на операцію. Мені 22 квітня треба було робити операцію в Ізраїлі. З лікарні у банк прислали довідки. Реакції — нуль. А інші банки ідуть назустріч людям.

Віктор Воронюк має в БРР близько 100 тис. грн. Депозит закінчився в лютому.

Зате "Надра банк" із червня виплачує вкладникам половину внеску, якщо він не перевищує 10 тис. грн. Це поширюється тільки на депозити, термін яких сплив у січні або червні. За вкладами розміром 10–50 тис. грн банк повертає 20%. При цьому треба подовжити його на чотири місяці. 10–20%, залежно від розміру депозиту, видає і "Укрпромбанк".

Минулого тижня Нацбанк увів тимчасову адміністрацію в "Укргазбанку". Проте мораторію на видачу вкладів немає. Наступного дня після введення тимчасової адміністрації прем"єр-міністр Юлія Тимошенко пообіцяла, що "Укргазбанк" отримає 3,2 млрд грн рефінансування. Натомість банк має віддати у державну власність 75% акцій. Державну підтримку пообіцяли "Родовід банку" та "Києву". В червні тимчасові адміністрації Нацбанку почали працювати ще в двох банках — "Національний стандарт" та "Європейський".

20 травня Нацбанк позбавив ліцензії банк "Причорномор"я" і почав його ліквідацію. Вклади повертатимуть упродовж трьох років.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер Віктор Воронюк вимагає ліквідувати банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі