четвер, 13 листопада 2008 19:09

Падають ціни на легковики

Із жовтня банки обмежили видачу автокредитів — і продажі зменшилися вполовину, підрахувала компанія "Про-консалтинг".

— Люди також відкладають покупки, бо бояться потрапити під скорочення, — пояснює директор аналітичного департаменту компанії Олександр Соколов, 25 років. — Продавці змушені знижувати ціни.

Приміром, компанія "Італ моторс" знизила ціну легковика "Фіат Ґранде Пунто" до 81,7 тис. грн. Це на 16,2 тис. грн дешевше, ніж улітку. Економна новинка "Пежо 308", яку продавали по 140 тис. грн, нині коштує приблизно 110 тис.

До кінця року легковики ще подешевшають у середньому на 10%, прогнозує 31-річний Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

— Робити більші знижки автодилери не зможуть, бо закуповують легковики за валюту, а вона подорожчала, — запевняє Жолудь. — Цього року це вже третє масове зниження цін на машини.

У сусідній Польщі автомобілі дешевші. Наприклад, "Фіат Ґранде Пунто" коштує 31,5 тис. злотих. Це 65,7 тис. грн за курсом Нацбанку. Середня зарплата у поляків наближається до 700 євро. В Україні — 1930 грн, тобто 260 євро.

Зараз ви читаєте новину «Падають ціни на легковики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі