середа, 18 липня 2007 19:27

Олена Корнік шиє одяг для собак

Автор: фото: Ольга БАРТИШ-КОЛОМАК
  Львів’янка Олена Корнік приміряє сукню на свого песика — цверґшнауцера Дулю. Пошиттям одягу для тварин жінка заробляє до тисячі гривень на місяць
Львів’янка Олена Корнік приміряє сукню на свого песика — цверґшнауцера Дулю. Пошиттям одягу для тварин жінка заробляє до тисячі гривень на місяць

"У нас тут ремонт, не роззувайтеся", — запрошує у трикімнатну квартиру львів"янка Олена Корнік, 30 років. Проводить на кухню. У саморобному вольєрі сплять п"ятеро чорних щенят породи цверґшнауцер. Їх вирощують на продаж.

— Двомісячних по 350 євро продамо, а цього, одномісячного, — показує на крайнє цуценя, — за 300 доларів. А це наша Дуля, — в кухню забігає дорослий пес. — Її ми нікому не продамо. Усього в нас удома зараз живе 10 собак.

Два роки тому Олена почала шити одяг для тварин. Спочатку виготовила для Дулі зимову накидку.

— А через деякий час до мене подзвонила знайома, що стриже собак. Спитала, чи могла б я пошити бальне плаття для йорка. Каже,  є клієнт. Я погодилася, хоч про ціну не домовлялися. Думала — хтозна, чи вийде.

За термінове замовлення бере удвічі дорожче

Тепер за пошиття бального плаття разом із тканиною Олена бере в середньому 200 грн.

— Це дуже тонка робота, тому дорого ціниться. Сукні шиються з важкої тканини — атласу, обшиваються бісером. Одного разу шила плаття з зеленого атласу на дві спідніці з бісером і блискітками. Коштувало 250 грн. У ньому собачка зустрічала господиню з Америки. З атласу також шила китайське кімоно для песика. Замовник сам приніс тканину.

Пошиття норкової шуби чи шкіряної куртки обійдеться у 100 грн без тканини. За натуральне хутро для шубки господарям доводиться викладати до 1000 грн. Та Олена каже, що дорогі замовлення трапляються рідко. Частіше просять пошити комбінезон на зиму чи теплу кофту.

Більшість Олениних клієнтів — маленькі собачки: йорки, такси. Вони взимку мерзнуть. В"язані кофти або байкові вона шиє під спортивний стиль. За роботу просить 25–50 грн. За термінове замовлення Олена бере удвічі дорожче, бо працює вночі. За місяць Корнік заробляє в середньому 1000 грн.

— Добре заробляю на бантиках для дрібних собак. Роблю їх із різних стрічок, прикрашаю камінцями. Такі прикраси зараз дуже модні в Європі. У Польщі найпростіший бантик коштує 50 гривень, обрамлений камінцями  — до тисячі. У нас звичайний — 15–20, а дорогих не шиємо.

Пошиттям одягу для собак Олена займається у своє задоволення. А хоче бути перекладачем з італійської. Закінчила курси, мову знає досконало. За кілька місяців їде до Італії на роботу, працюватиме в міжнародному центрі. Там їй обіцяють зарплату 10 тис. грн.

А після повернення в Україну планує відкрити салон краси для собак. Каже, на це їй потрібно 250 тис. грн.

— Це має бути і перукарня, і ветлікарня, і ательє, — зазначає жінка. — Ми з сестрою давно про це мріємо. Це точно буде прибуткова справа, бо в нас нема конкурентів. Ані у Львові, ні в Києві я такого не бачила.

Зараз ви читаєте новину «Олена Корнік шиє одяг для собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі