вівторок, 22 квітня 2008 17:22

М"ясо подешевшає в переддень Великодня

До Великодня жителька Рівного 49-річна Галина Полюхович  закупила 2 кг м"яса та сала. Хоче начинити ковбасу. Скуповувалася на базарі. Кишки пообіцяла принести співробітниця.

У Рівному напередодні свят за кілограм свинячої вирізки просять 45 грн, за стегно і лопатку — 35, а за сало — від 16 грн.

— Одна продавщиця погодилася продати дешевше: "Заберете цілий шмат — віддам по тридцять за кіло", — розповідає Полюхович. — Заважили кіло сімсот. Віддала мені за 50 гривень.

Також жінка купила ногу на холодець і 1,5 кг почеревини. Витратила на м"ясо 100 грн. Городину та яйця їй привезла сестра із села.

Торік Полюховичі купили перед Великоднем порося на дві сім"ї — свою та друзів. Їздили на базар у село Великі Межиричі, за 60 кілометрів від Рівного. Брали живою вагою. Склалися по 600 грн і купили тварину вагою 120 кг. Закололи у своєму дворі.

— Нині свиней живою вагою продають по 17–18 гривень за кіло, — каже Галина. — Та все одно це буде вдвічі дешевше, аніж брати м"ясо на кілограми.

На Центральному ринку Тернополя свинячу вирізку продають по 45–48 грн/кг, яловичу — по 32–35. Перед Великоднем у місті влаштували ярмарки. Сільгоспвиробники продавали м"ясо на 5–10 грн дешевше. Тернопільська пенсіонерка 58-річна Ярослава Ігнатенко стоїть у черзі по свинину.

— У піст перейшла на рибу, то мені й байдуже було, що ціни високі. А до Великодня набрала трохи свинини та яловичини. Купувала на ярмарку й зекономила 25 гривень.

Ярмарки провели й на житломасивах Тернополя. Там свинину продавали по 18 грн.

Киянка 32-річна Юлія Симонова до свят скуповувалася в продуктовому гіпермаркеті "Ашан". Він розташований на столичному Московському проспекті. У магазині поблизу м"ясних прилавків — натовп.

— Подруга запевнила, що тут найдешевше м"ясо, — каже жінка. — Я придивлялася до лопатки. Вона в "Ашані" по 39 гривень. То я набрала 5 кілограмів. М"ясо розхапують. Хотіла взяти ще курятини, але її розмели в мене перед носом.

В інших супермаркетах Києва свинину, стегно та лопатку, продають по 49–54 грн/кг.

Зазвичай, ціни знижують одразу після свят. М"ясні продукти можна буде взяти дешевше й у суботу, переддень Великодня, вважає рівнянка Галина Полюхович:

— Минулими вихідними на базарі було людей — не проштовхнешся. А наступна п"ятниця та субота — робочі дні. Великого базару не буде й продавці зменшуватимуть ціни.

Сир продавали дешевше на 4,50 гривні


На ярмарку, що влаштували на Центральному ринку Тернополя, 25-річна Ірина Ріпка купила понад 2 кг твердого сиру.
— Тут для такої сироїжки, як я — рай, — пояснює. — Робитиму канапки, й просто хочу продегустувати різні сорти.
Голландський сир у Тернополі продають не менш, як 32 грн/кг. Російський дорожчий на 2. На ярмарку ціни нижчі. Наприклад, Борщівський сирзавод продавав сир по 27,5 грн, Чортківський — по 28. Ірина купила також шматок мармурового. Цей сир оранжевого кольору із білими плямками.
— Уперше такий бачу. Не втрималася, останній брусок забрала.

Олена ДЗІК

Зараз ви читаєте новину «М"ясо подешевшає в переддень Великодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі