четвер, 04 березня 2010 19:48

Монети допоможуть хворим дітям

Автор: фото: Анна ВОЙТЕНКО
   Марійка Бондаркова народилася із синдромом Дауна
Марійка Бондаркова народилася із синдромом Дауна

Одне з 700 немовлят народжується із синдромом Дауна. Хворобу відставання розумового розвитку дитини спричиняє вада людських хромосом. Це не залежить від раси, освіти, способу життя та харчування батьків.

В Україні, за офіційною статистикою, щороку народжується 400 таких немовлят. Цим дітям доводиться зростати, долаючи неприязне ставлення оточення. Синдром Дауна — найпоширеніша причина відмови від дітей у пологових будинках. У столичних будинках дитини таких — 20%. У дитбудинках для інвалідів — 57%.

У світі застосовують ефективні методики, що дозволяють адаптувати до повноцінного життя у суспільстві дітей із синдромом Дауна. Проте в Україні про них мало знають. Поглиблює проблему непоінформованість та ворожість суспільства.

2003 року батьки дітей із синдромом Дауна створили Всеукраїнську благодійну організацію "Даун синдром". Вона об"єднує 520 родин з усіх куточків країни.

Діяльність організації "Даун синдром" спрямована на створення Центру раннього розвитку дітей із синдромом Дауна. Задля цього було започатковано благодійний проект "Срібна монетка".

— Задум проекту дуже простий. Монети завжди є в наших гаманцях. Проте зазвичай вони не приносять великої користі. 1, 5, 25 чи 50 копійок не мають суттєвого впливу на наш добробут. Однак і цей дріб"язок вкрай важливий тим, хто справді цього потребує. Тисячі зібраних дрібних монет можуть стати реальною допомогою дітям із синдромом Дауна,— розповідає президент Всеукраїнської  благодійної організації "Даун синдром" Сергій Кур"янов.

Кожен може підтримати проект, кидаючи монети чи дрібні купюри у спеціальні бокси. Їх встановили в кожному відділенні "Укрсиббанку" в Києві.

Пожертви також можна внести через касу на рахунок Всеукраїнської благодійної організації "Даун синдром" ЄГРПОУ 26437941 р/р 26007265663400 МФО 351005 АТ "Укрсиббанк".

Зараз ви читаєте новину «Монети допоможуть хворим дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі