середа, 01 липня 2009 17:22

Мінімальна пенсія може зрости до 644 гривень

ІЗ липня може зрости прожитковий мінімум. Минулого тижня Верховна Рада ухвалила за основу відповідний законопроект.

Прожитковий мінімум для працездатних громадян зросте до 860 грн. Тим, хто втратив працездатність, тобто пенсіонерам та інвалідам — 644 грн. Відповідно, такою буде мінімальна пенсія. Для дітей віком до 6 років — 727, для громадян 6–18 років — 930. Зміни повинні внести до Держбюджету на 2009 рік. Із прожитковим мінімумом мають підвищити також мінімальну зарплату та соціальну допомогу.

— Такий закон не приймуть, — упевнений директор Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер, 64 роки. — Це все політичні ігри, знущання, роздавання премій на похоронах. Та ж опозиція каже, що Держбюджет не виконується, бо не надходять кошти. Закликає уряд зменшити всі видатки. І тут же заявляють: "Давайте підвищувати мінімальні зарплату і пенсію". Але грошей все одно немає. Від такого підвищення ніхто не виграє. Люди отримають на руки більше грошей. Але одразу зростуть ціни.

Згідно з проголосованим законопроектом, підвищення прожиткового мінімуму має відбутися двома етапами: в липні та жовтні 2009-го.

Зараз ви читаєте новину «Мінімальна пенсія може зрости до 644 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі