вівторок, 07 вересня 2010 04:29

Метро в Києві подорожчало до 2 гривень

Автор: фото: Володимир МУКАН
  Увечері 31 серпня до кас станції метро Контрактова площа стояла черга із 40 осіб. Купували по 20–30 жетонів про запас
Увечері 31 серпня до кас станції метро Контрактова площа стояла черга із 40 осіб. Купували по 20–30 жетонів про запас

Про подорожчання проїзду в метро київська мерія повідомила наприкінці серпня. Послалися на рішення Апеляційного суду.

Кияни ринули купувати жетони про запас. Увечері 31 серпня до кас станції метро Контрактова площа стояла черга із 40 осіб. Її хвіст був за дверима.

На стіні висять обмінні автомати. Дівчина років 25 кладе "десятку". Автомат не приймає купюри. Доки шукає дрібніші гроші, за нею вишиковується черга.

— Хтось розіб"є "десятку"? — запитує.

Ніхто не відгукується. Вона намагається ввести купюру в інший автомат. Він теж не працює. Стає в чергу до каси. На віконці висить оголошення, що запровадять нові жетони. Старі сині мінятимуть на нові з доплатою. Пасажири не зважають, купують по 20–30 жетонів.

Перед входом до станції чоловік у спецівці теж продає жетони. Біля нього одразу скупчуються пасажири. Торбу жетонів продав за кілька хвилин. Чоловік у спецівці заходить усередину станції, без перепусток. Кивком вітається із контролеркою. За ним намагається пройти жінка років 30. Дає 2 грн контролерці.

— Що ви?! Купіть жетон і йдіть через турнікет, як усі люди, — контролерка завертає матір з дитиною.

Оголошення про нову вартість вивісили 6 вересня без попереджень. Продають старі жетони, але по 2 грн. Попередня ціна 1,7 грн за поїздку діяла увесь перший тиждень вересня.

Раніше Олександр Попов, заступник міського голови, пообіцяв: тариф не переглядатимуть до середини місяця.

Торбу жетонів продав за кілька хвилин

— Людей спеціально не попередили. В метро боялися, що ми синіми жетонами запасемося. Спочатку обіцяли їх відмінити. Замість того просто підняли ціну, — каже киянка 47-річна Галина Король.

У понеділок уранці вона ввела 2 грн в автомат з продажу жетонів на станції метро Петрівка. Пристрій видав жетон без решти. Галина Степанівна поскаржилася контролерці. Від неї і дізналися про новий тариф.

За новою ціною платять і власники безконтактних магнітних карток. Місячні проїзні на метро продають за попередньою вартістю — 95 грн. Студентські — за 48 грн.

Зараз ви читаєте новину «Метро в Києві подорожчало до 2 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі