середа, 22 серпня 2007 18:04

Марія Фірташ судиться за 2,3 мільярда євро з колишнім чоловіком

  Марія Калиновська та Дмитро Фірташ після укладення шлюбу в Печерському районному РАЦСі Києва 19 вересня 2002 року
Марія Калиновська та Дмитро Фірташ після укладення шлюбу в Печерському районному РАЦСі Києва 19 вересня 2002 року

Тетяна Зданевич розлучається із власником інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" Ігорем Мазепою, 30 років. Подала у Дніпровський райсуд столиці на розподіл майна.

— Пані Зданевич претендує на 50 відсотків корпоративних прав і активів компанії, — повідомляє адвокат Сергій Антонов.

"Конкорд Капітал" — одна з найбільших інвесткомпаній країни. Тримає акції "Укртелекому" й "Укрсоцбанку", підприємств "Міттал Стіл Кривий Ріг", "Запоріжсталь" і Дніпропетровського лакофарбового заводу. Усього — на $260 млн.

— Я розлучаюсь через те, що Ігор Мазепа серйозно захопився ученням "онтопсихологія", — каже Тетяна Зданевич. — Це призвело до погіршення сімейних стосунків, вплинуло на психологічний стан і людські якості чоловіка.

У суд подала і колишня дружина 42-річного Дмитра Фірташа, співвласника компанії "РосУкрЕнерго". Вона хоче відсудити в нього 2,3 млрд євро.

— Я зробила Дмитра Фірташа комерційним директором газової компанії, — розповідає Марія Фірташ, 51 рік, в інтерв"ю газеті "Файненшл Таймз". — Пізніше я дала йому юридичне право розпоряджатися великою кількістю справ. У мене була ліцензія, я торгувала газом. Ще ми торгували продовольчими товарами. Це була наша спільна справа.

Фірташі розійшлися через два з половиною роки після одруження. Чоловік запропонував Марії при розлученні лише $36 млн. Тепер вона збирається довести у Печерському райсуді Києва, що попередня угода недійсна.

Маргарита Червоненко, колишня дружина голови Запорізької облдержадміністрації Євгена Червоненка, після розлучення стала власницею концерну "Орлан", який виробляє безалкогольні напої. Червоненкові дістався будинок поблизу Конча-Заспи, квартири в Ялті й у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Марія Фірташ судиться за 2,3 мільярда євро з колишнім чоловіком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі