вівторок, 26 липня 2016 00:25

Люди зможуть обирати постачальників газу

— Питання встановлення тарифів на енергоносії та формування ринку газу дуже заполітизовані в Україні. Популісти нарощують власні рейтинги, маніпулюючи цими темами. Це заважає ухвалювати законопроекти щодо реформування газової та енергетичної галузі, — каже представник фракції "Народний фронт" 33-річна Наталія Кацер-Бучковська. Вона — член комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та безпеки.

19 липня Наталія Кацер-Бучковська взяла участь у круглому столі "План уряду-2020 щодо видобутку газу — міф чи реальність?". Він пройшов у Києві.

— Основним завданням енергетичного комітету протягом останніх півтора року була демонополізація ринку природного газу. Відповідно, створення конкурентних умов роботи для всіх гравців на ньому. Дуже важливий законопроект №4868 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність із законом "Про ринок природного газу". Він сприятиме становленню повноцінного ринку природного газу. Вирішить питання використання та доступу до газорозподільних мереж. Без цього не можемо говорити, що в нас буде конкуренція і громадяни зможуть самі обирати постачальників газу.

— Необхідно також встановити ефективне податкове навантаження на видобуток газу. Це сприятиме залученню інвестицій. Я — співавтор законопроекту №3038 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України". Вони стосуються впорядкування системи надходження та використання коштів від рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу й газового конденсату, — говорить представник "Народного фронту". — Пропонуємо перераховувати до 5 відсотків платежів до місцевих бюджетів.

Зараз ви читаєте новину «Люди зможуть обирати постачальників газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі