пʼятниця, 16 листопада 2012 07:15

Київські пляжі кожен день шерстять мужики з металошукачами

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
 

У суботу, 3 листопада, пляжем уздовж столичної Оболонської набережної йдуть двоє хлопців. Молодший, 15-річний Володимир, тримає металошукач. Прилад пищить. Він розгрібає пісок, знаходить монету 25 коп.

— Літом гублять на пляжах золоті персні, сережки й ланцюжки. У воді холодніше. Судини, пальці звужуються, тіло слизьке від води. Прикраси спадають за метр-два від лінії води. Ми сьогодні нічого цінного не знайшли. Київські пляжі кожен день шерстять мужики з металошукачами. Щодня знаходять золото. А в мене сьогодні повна кишеня пивних кришечок, — розповідає Володимир. — Мій батько займається історичними розкопками і мене тренує.

Металошукач пищить. Хлопець знаходить у піску бляшанку з-під пива. Каже, що хоче поїхати в Крим наступного літа. Там відшуковують найбільше коштовностей. Здають на брухт або в ломбард. Одна людина заробляє 8-12 тис. грн на місяць. Металошукачі виявляють золото на глибині до 1 м. Коштують 1,6-3 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Київські пляжі кожен день шерстять мужики з металошукачами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі