пʼятниця, 17 лютого 2017 05:20

Хліб буде дорожчати

— Щодня купуємо хлібину. Самі з чоловіком їмо, собаці даємо. Хліб везуть із Балти на Одещині та з Гайсина Вінницької області. Беремо один і той же — білий круглий. За останній місяць він подорожчав на 2 гривні. Був 7,25, а тепер — 9,25. Не пам'ятаю, щоб раніше так різко ціни зростали. Зазвичай піднімають на 50 копійок, — розповідає 67-річна Ольга Бунич із селища Чечельник на Вінниччині.

— Знайшли телефон заводу. Кажуть, ціну підвищили, бо мінімальна зарплата зросла. А електрика і газ для промисловості подорожчали. Вартість хліба й далі зростатиме.

— Виробники опинилися в тяжких умовах. Багато малих пекарень закриються. Ми обслуговуємо частину Києва і Фастівський район. Буханка хліба коштувала 12 гривень. Тепер із технологом порахували, маємо продавати по 19. Люди почали економити на їжі. Частіше просять половинку, четвертинку хліба. А це збитки, — розповідає власник пекарні "Мамин хліб" 38-річний Віктор Панасенко. — В пекарні працювали п'ятеро людей. Трьох скоротив. Але й цим нічим платити зарплату. Прийняв рішення, допрацьовуємо до кінця лютого й закриваємося.

— Вартість хліба зростатиме, доки не досягне європейської — майже 17 гривень за хлібину. "Український" додасть у ціні 50–55 копійок. Батон — 40. Виробники змушені це робити, інакше не виживуть, — говорить аграрний експерт Денис Марчук.

Зараз ви читаєте новину «Хліб буде дорожчати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі