вівторок, 24 травня 2011 08:15

Грошей на путівки не залишилося

— Мій родич, фермер по пільговій путівці торік відпочивав у санаторії в Моршині. Заплатив 12 відсотків ціни. Я теж вирішила вибити таку путівку. Маю проблеми із хребтом, — розповідає 28-річна Олена Шестопалова, власниця туристичної агенції "Віза-тревел" з Вінниці.

Звернулася в обласне відділення Фонду соціального страхування. Її направили в райсоцзабез. Там реєструють й укладають договір про сплату внесків.

— Як підприємець щомісяця плачу 34,7 відсотка єдиного соцвнеску. Щоб мати право на путівку треба доплачувати ще 1,9 відсотка. Виходить 36,6 — прямо ідеальна температура людини, — сміється Олена Шестопалова. — Додатково треба платити щомісяця десь 20 гривень. Зато матиму право на путівку, на лікарняні й декретні.

Підприємниця принесла з лікарні довідку форми 070. Пройшла медогляд. Лікар порадив санаторій у Хмільнику. Олена написала заяву на оздоровлення.

— Можна було би поїхати у Карпати чи на південь, але то далеко, — продовжує.

Медичні папери Олена Шестопалова віднесла до соцзабезу. Там сказали також принести копії ліцензії про підприємницьку діяльність, свідоцтва про реєстрацію, паспорта, ідентифікаційного номера. Зареєстрували.

— На початку квітня я була перша у списку, надіялася швидко отримати путівку. Але їх в першу чергу розподіляють на підприємства, де працюють від 40 чоловік. А потім між рештою.

2011-го фонд не видав жодної путівки. Кажуть, не виділили грошей, бо за останні два роки багато працівників були на лікарняних. На путівки не залишилося. Олені сказали чекати до серпня. Торік путівки соцстраху зі знижкою отримали близько 7 тис. підприємців Вінниччини. Повна ціна однієї — 4–4,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Грошей на путівки не залишилося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі