пʼятниця, 25 грудня 2015 00:40

Голландці вкладатимуть гроші в наше сільське господарство

Голландський банк "ABN AMRO" вніс Україну до списку найперспективніших нових ринків, які можуть замінити країни БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай та Південно-Африканська Республіка. — "ГПУ"). Також до переліку перспективних країн потрапили В'єтнам, Мексика та Гана.

"Україна, як і раніше, має проблеми в стосунках із Росією. Проте зовнішня торгівля країни все більше орієнтується на Захід. Перш за все Україна приваблива для нашого агросектора. Голландія може стати ринком для збуту української продукції. А на українському ринку підприємці нашої країни знайдуть нові можливості для продажу товарів, які потрапили під російські санкції", — йдеться у повідомленні на сайті банку. Він входить до числа найбільших у світі.

— Це — глобальний банк, і його прогнози стосуються не тільки Голландії, — говорить Тарас Качка, 36 років, уповноважений із питань підприємництва при державній фіскальній службі. — Те, що потрапляє в цю країну, може перероблятися і постачатися далі по всій Європі. Також українська продукція може завозитися в Голландію з інших країн Євросоюзу. Ми експортуємо зерно, корми для тварин, томатну пасту. Приміром, концентрат яблучного соку постачаємо в Німеччину. Німці його розводять, пакують і продають не тільки в себе, а й у сусідні країни. Голландців найбільше цікавить наше сільське господарство. Їхні банки вкладають гроші в українські аграрні компанії, підприємства з вирощування квітів. Привозять в Україну насіння, сучасні технології. До нас перебралися жити близько 70 голландських фермерів.

Зараз ви читаєте новину «Голландці вкладатимуть гроші в наше сільське господарство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі