вівторок, 19 липня 2016 06:40

Газ для автомобілів дорожчатиме ще два тижні

Зріджений газ для автомобілів дорожчатиме до кінця липня. Ціна може досягти 10,5 грн за літр. Потім почне дешевшати до 9 грн.

— Від початку липня газ для автомобілів подорожчав більше ніж на півтори гривні й коштує зараз 9,78 гривні за літр. Це сталося через різке зростання оптових цін у другій половині червня. За місяць тонна газу подорожчала з 210 до 370 доларів, — каже аналітик консалтингової групи "А-95" Артем Куюн.

Подорожчання оптових партій сталося через сезонне збільшення попиту в Росії та її торговельну війну за нафту з Білоруссю. Саме ці дві країни були основними постачальниками зрідженого газу в Україну.

— Через велику кількість газових заправок ціна на газ не зросла ще дужче. Якби конкуренція була менша, газ коштував би 11 гривень. Якщо високі ціни триматимуться довго, Україна знайде європейських продавців, що погодяться постачати дешевше. Після піку ціни мають впасти нижче 9 гривень, — розповів аналітик.

Зараз ви читаєте новину «Газ для автомобілів дорожчатиме ще два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі