вівторок, 12 грудня 2006 18:29

Дві гривні копійками знайшла по дорозі на роботу

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Пенсіонерка Василина Комишева, 72 роки, розказує, що люди гублять дрібні гроші дуже часто. Якщо позбирати їх у людних місцях, можна купити хлібину чи літр молока:

— Коли йду на базар, інколи буває, що купую зайве, незаплановане. Грошей бракує. І небагато — від кількох копійок до п"ятдесяти. Я покручуся на ринку, подивлюся під ноги — і завжди назбирую потрібну суму.

Дорогою на роботу я вирішила придивитися уважніше і підрахувати, де і скільки гублять люди. Біля молочного кіоску неподалік метро побачила втоптані у бруд п"ятдесят копійок. Дві копійки підібрала біля кіоску з пресою. На решітці поряд із входом у метрополітен — ще десять. Прямо преді мною жінка впустила п"ять копійок. Подивилася і не підняла. Ще п"ять знайшлися у вагоні метро. Уже сімдесят дві. Біля хлібного кіоску — десять копійок. Уже не дивуюся. Йшла до зупинки маршрутки через базар — залізну гривню побачила біля кондитерської розкладки. Продавець розкладала якраз коробки з печивом."Що це ви тут збираєте?" — гнівно буркнула.

До маршрутки я заходила через одні двері, а виходила через інші — знайшла двадцять сім копійок. Мабуть, хтось упустив і не зміг нахилитися у переповненому транспорті. Від зупинки до роботи — метрів п"ятдесят. Уже думала, що нічого не знайдеться. Ще два п"ятаки! Перераховую "улов" — дві гривні й дев"ятнадцять копійок.

Зараз ви читаєте новину «Дві гривні копійками знайшла по дорозі на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі