вівторок, 02 вересня 2008 15:37

Доба в Києві обійдеться приїжджому від 50 гривень

Автор: фото: Світлана ПЕЧУРОВА
  Жителі російського міста Вологда, Микола та Валерія Филі разом із донькою Аллою, приїхали в Київ до родичів. На харчування у фастфудах, квитки в музеї та на проїзд щодоби витрачали 300 гривень
Жителі російського міста Вологда, Микола та Валерія Филі разом із донькою Аллою, приїхали в Київ до родичів. На харчування у фастфудах, квитки в музеї та на проїзд щодоби витрачали 300 гривень

"Давно мріяла поплавати по Дніпру, побачити кручі та Лавру, — розповідає жителька міста Новоград-Волинський Житомирської області Марина Сергійчук, 23 роки. — У Київ приїхала електричкою рано-вранці — і одразу на річковий вокзал. Звідти відчалюють прогулянкові теплоходи".

Марина плавала разом із друзями-киянами.

— Зранку квитки продають по 25 гривень, а ввечері — по 45 і 70. У ціну входить півлітра пива. Його наливають у пластикові стакани. На верхній палубі грає музика, можна танцювати.

Потім друзі показували дівчині місто. Ночувала теж у них. Спали втрьох на одному дивані. Кімната в столичних готелях коштує не менше 200 грн за добу. Замовляти її краще заздалегідь.

На обід Марина з друзями ходила в ресторан-фастфуд "Здоровенькі були", біля метро Хрещатик. Відбивна, смажена картопля з грибами та салат обійшлися в 22 грн. Перед від"їздом вирішили посмакувати кавою, згадує дівчина. Зайшли в "Кофе-Хаус" на вул. Прорізній. Чашку напою готують там за 12–20 грн.

— Чекали свого замовлення півгодини, але офіціянти якісь неповороткі були. Мені вже й на електричку пора, а вони ніяк не зварять. То ми зібралися й пішли.

Платити у Києві  не треба хіба що за гуляння парками, жартує дівчина.

Жителька Рівного Наталка Фіщук, 25 років, два тижні тому приїжджала провідати сестру, яка працює в Києві.

— Я начиталася в Інтернеті про місця, які б хотіла побачити, — каже Наталка. — Заздалегідь склала маршрут. Знайдене в мережі роздрукувала вдома на принтері й узяла з собою.  Шукати пам"ятки самотужки — мені це цікаво.

Турфірми запрошують приїжджих на 3-годинні автобусні екскурсії Києвом. Квиток на одного коштує 65 грн. Для екскурсійної групи — 40 грн із особи. У вартість входить проїзд і супровід. Вхідні квитки в Лавру або Софійський заповідник треба купувати окремо, за 10–16 грн.

Платити не треба хіба що за гуляння парками

Наталка Фіщук разом із сестрою теж обідали у фастфуді. За три страви віддали по 23,50 грн. Потім пішли в зоопарк. Вхід — 20 грн.

— Спостерігати за тваринами можна цілий день, — каже Наталка. — Тому в кіно ми не встигли. До того ж увечері квитки дорогі, по 55 гривень. Дорогою на вокзал купила мінералки й пакунок круасанів, ними й підвечеряла.

Доба в столиці Наталці Фіщук обійшлася в 50 грн.

— У себе в Рівному я стільки отримую за день роботи.

Марина Сергійчук установила собі планку — витратити в Києві не більше 80 грн. Ще 60 грн пішло на дорогу в обидва кінці. У електричку купила собі лише воду.

Вартість номерів у столичних готелях, грн

Братислава, вул. Малишка, 1    386
Голосіївський, проспект Голосіївський, 93    195
Експрес, бульв. Шевченка, 38/40    288
Либідь, пл. Перемоги, 1    720
Мир, Голосіївська пл.    335
Прем"єр Палас, бульв. Шевченка, 5-7/29    2232
Русь, вул. Госпітальна, 12    711
Славутич, вул. Ентузіастів, 1    241
Хрещатик, вул. Хрещатик, 14    609

Скільки коштують розваги, грн


Екскурсія      від 35
Зоопарк      20; для дітей — 10
Кіно      10–55
Атракціони      від 5
Театр      10–50
Музей      6–20; дітям і студентам — 3–10
Прогулянковий теплохід      25–70

Зараз ви читаєте новину «Доба в Києві обійдеться приїжджому від 50 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі