вівторок, 25 жовтня 2011 00:15

Денис Державін заробив шість тисяч гривень за три дні

Автор: фото: Поліна РОМАНОВА
  Олена Задорожна 2 жовтня вийшла заміж за американця Евангелоса Ліандракіса. Весілля справляли в райцентрі Бершадь на Вінниччині. Увечері запустили 20 повітряних ліхтариків. Оленин батько купив їх по 40 гривень
Олена Задорожна 2 жовтня вийшла заміж за американця Евангелоса Ліандракіса. Весілля справляли в райцентрі Бершадь на Вінниччині. Увечері запустили 20 повітряних ліхтариків. Оленин батько купив їх по 40 гривень

У кримське селище Коктебель киянин Денис Державін їздив наприкінці вересня. Там проводять джазовий музичний фестиваль.

— Людей була тьма. Я прикинув, що тут можна заробити, — розповідає Денис Державін, 21 рік. — Дізнався, що у Криму розкуповують повітряні ліхтарики, як гарячі пиріжки. Вирішив спробувати, хоча бізнесом ніколи не займався. Я церемонімейстер. Проводжу весілля, корпоративи.

Ліхтарики — невеликі повітряні кулі з тонкого рисового паперу. Знизу прикріплена газова горілка. Гаряче повітря наповнює кулю. Ліхтарик світиться і піднімається у повітря. Літає 10–20 хв. Може піднятися у небо до 1 км. Кулі запускають затемна.

Денис замовив на спеціалізованому сайті 300 ліхтарів. Їх завозять із Китаю. Оптом продають по 10–14 грн, залежно від розміру. Служба експрес-доставки "Нова пошта" привезла їх із Києва наступного дня. За посилку заплатив 100 грн.

— Ліхтарики продавав на набережній. За одним столиком я стояв сам. Ще домовився із двома продавцями іграшок, щоб узяли мій крам під реалізацію. Прибуток ділив навпіл. Ліхтариками торгували ще кілька точок на набережній. Їм щастило менше. Хоча й продавали дешевше за мене, по 25 гривень за штуку. А я — по 40. Вони рекламували себе погано. А ми з моїми реалізаторами взяли мегафон і закликали перехожих. Вдень дівчата купували. Як смеркалося, до закоханих пар підходили: "Подаруйте коханій трішки романтики". Кому хочеться виглядати жлобом в очах дівчини? Купували. Тільки сімейні пари на то не велися. А на третій вечір ми влаштували флеш-моб із масового запускання ліхтарів. Хто брав понад 10 штук, давав знижку. За вечір усе допродав.

Одна дівчина написала на кулі свої гріхи, щоб відпустити їх у небо і так очиститися. Але вітер поніс той ліхтарик на ятку із солом'яною стріхою. Одразу зайнялося. Але встигли загасити.

За три дні Денис Державін заробив 6 тис. грн. Ще кілька тисяч взяли напарники. Згодом дізнався, що повітряні ліхтарі можна замовити просто із Китаю. Завод "Йїву флай скай" у місті Чжецзяй відпускає їх оптом від 80 коп. за штуку. Але треба замовити щонайменше 250. Покупку можна оплатити електронним переказом. Посилка надійде за місяць.

Зараз ви читаєте новину «Денис Державін заробив шість тисяч гривень за три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі