— Цього року буде пік подорожчання продуктів. Варто починати бізнес, пов'язаний із натуральним господарством. Можна буде непогано заробити, — каже 40-річний бізнес-консультант Андрій Степановський.
— Раджу вирощувати розсаду. Вона найбільш затребувана навесні. Тоді можна отримати максимальну вигоду. Торік мій товариш продавав розсаду м'яти, базиліку, огірків і кабачків. Вклав у справу близько тисячі гривень. Заробив у п'ять разів більше.
Ще один популярний бізнес — вирощування курчат. Окупиться за кілька місяців. Знайомий в Ірпені на Київщині минулого року займався цим. Витратив для початку до 5 тисяч гривень. Продавав птицю дачникам. За курча просив 8 гривень, каченя — 20.
Жителям сіл варто шукати компанії, які замовляють вирощування різних культур. На Черкащині пропонують садити огірки, на Закарпатті — полуницю. На Львівщині — квасолю та зелений горошок. Підприємства дають безкоштовно насіння чи розсаду, а потім викупляють урожай. Ця справа вигідна, бо вкладення нульові. Є компанії, які пропонують вирощувати гарбузи. М'якоть селяни забирають худобі, а зернята здають підприємству. На гектарі гарбузів заробляють 7–8 тисяч гривень.
Коментарі