пʼятниця, 10 вересня 2010 08:24

Черевики з крокодилячої шкіри продадуть у кредит

Автор: фото: Володимир МУКАН
  Киянка Катерина Крюкова купує в кредит осінні чобітки за 1112 гривень
Киянка Катерина Крюкова купує в кредит осінні чобітки за 1112 гривень

Магазини взуття "Інтертоп" почали продавати взуття на виплат.

У середу, 8 вересня, у крамниці на столичному Хрещатику людно. До каси підходять покупці, стають у чергу. Жінка років 60 платить за замшеві туфлі на низьких підборах. Повертається в зал, бере ще пару синіх туфель за 758 грн. Питає у продавця, чи є такі чорні. До каси підходить літній чоловік у темних окулярах. Купує кросівки за 1200 грн. Витягує з гаманця картку знижок. Звідти випадають картки "Егоїст" та "Козырная карта". За ними отримують знижки в ресторанах.

— Скільки мені знижка на кросівки? Тільки 10 процентів? Ох і деруть же з пенсіонера! — каже.

Студентки обирають взуття з розпродажу, по 400 грн пара. Киянка 22-річна Катерина Крюкова міряє осінні чобітки за 1112 грн, виготовлені в Бразилії. Ходить у них магазином.

— Братиму на виплату, бо таких грошей не маю. А кредит, як я зрозуміла, без відсотків, — каже Катерина.

У магазині є стіл "Дельта банку". Працівник розказує, що позики дають на чотири місяці, під 0,01% на місяць. Катерина показує паспорт й ідентифікаційний код. Із них роблять копії. Заповнює документи, платить у касу 222,4 грн. Із коробкою взуття йде з крамниці.

Знижка 10 процентів? Ох і деруть з пенсіонера!

— Розстрочку даємо, якщо загальна сума покупки складає 400 гривень або вище, — розповідає старший продавець магазину Яна Бондар, 24 роки. — Покупець може обрати собі дві пари взуття по 200 гривень або чотири по 120. Суму покупки ділять на п"ять частин. Перших 20 відсотків покупець платить одразу. Решту — впродовж чотирьох місяців.

Чоловічі туфлі в "Інтертопі" коштують від 99 грн. Найдорожчі — італійські черевики з крокодилячої шкіри за 5 тис. грн.

Це перший у столиці магазин, що продає взуття в кредит. Салон "Леді Флер" на вул. Великій Васильківській продає на виплат одяг для наречених.

Зараз ви читаєте новину «Черевики з крокодилячої шкіри продадуть у кредит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі