середа, 25 серпня 2010 18:00

Банк не дає копійок на здачу

47-річна Олена Черняхівська виходить із відділення "Приватбанку" на бульв. Шевченка у Черкасах.

— По квитанції треба було заплатити 150 гривень 45 копійок. Я дала 160. Касирка на здачу дала тільки 9 гривень, без копійок. "Ми працюємо без монет, — каже. — Давайте мені номер вашого мобільного, решта здачі піде на поповнення вашого рахунку". Я продиктувала.

Заходжу до відділення. На склі обох касових віконечок висить оголошення: "Каси працюють без монет. У банку діє система електронної здачі Liqpay".

У черзі дві жінки. Одна платить за комунальні послуги. Касирка просить назвати номер мобілки. Друга з черги не хоче цього робити:

— Продиктую, а вони потім засипатимуть мене есемесками — своєю рекламою, — знаходить у сумочці монети, простягає касирці. Та дає решту купюрами.

Зарахування здачі на номер стільникового телефону — безкоштовне. Тим, хто відмовляється або не має "трубки", копійчану решту, 1,99 коп., переказують на електронний ваучер www.liqpay.com. Звідти їх можна перевести на картку Приватбанку, потім використати для розрахунків за покупки або зняти в банкоматі.

У супермаркеті даватимуть помідорчик замість п"ятірки на здачу

Однак у фінустанові нічого не кажуть про вартість операцій. Перевіряємо це на сайті www.liqpay.com. За внесення грошей плати не беруть. Та щоб забрати їх, треба віддати $0,55, ще й піввідсотка суми, яку знімає клієнт. Якщо ж не знімати упродовж 90 днів, гроші підуть на благодійний рахунок. Для операції треба надіслати СМС. За нього заплатити ще 35 коп.

Нововведення "Приватбанку" обговорюють на інтернет-форумі www.forum.ck.ua.

— Я уявляю собі бабусю-пенсіонерку, яка іде платити за світло, а їй, замість дати 95 копійок здачі, видають ваучер. І вона шкандибає додому, шукає той сайт і переводить гроші на свою пенсійну картку, — жартує учасник форуму 26-річний Сергій. — Невже не зрозуміло, що в банк ходять платити люди, в яких немає доступу до інтернету? Рахунок на американському веб-сайті їм аж ніяк не потрібен.

30-річний Андрій Давиденко міркує:

— Мені в "Приваті" дали папірець замість здачі 97 копійок. Я розумію, що в банку криза. Але так скоро в супермаркеті даватимуть помідорчик, огірок або шоколадку замість п"ятірки на здачу.

Зараз ви читаєте новину «Банк не дає копійок на здачу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі