вівторок, 08 листопада 2011 05:15

Банк дзвонитиме на роботу клієнтам

Споживчих кредитів видаватимуть менше. Уряд зобов'язує банки ретельно перевіряти громадян перед тим, як давати позику.

Нові вимоги передбачає постанова Кабміну "Про затвердження плану дій, спрямованих на подолання негативного сальдо у зовнішній торгівлі" №1074 від 26 жовтня. Громадяни позичають кошти переважно для купівлі імпортної техніки. Це шкодить економіці України, вважають урядовці. Нацбанк ускладнюватиме процедуру видачі позик. Скоріш за все, збільшать перелік обов'язкової документації для оформлення. Так стверджує Андрій Новак, 38 років, голова Комітету економістів України:

— Досі для оформлення вимагали довідку про доходи за півроку. Відтепер треба буде повідомляти про доходи за рік. Імовірно, банк дзвонитиме на роботу клієнтам для перевірки, вимагатимуть додаткових відомостей. Але всі ці заходи не зменшать негативного сальдо в зовнішній торгівлі. Зараз імпорт товарів переважає постачання української продукції за кордон на 7 мільярдів доларів. Це загрожує стабільності гривні. Однак половину імпорту становлять російські енергоносії. Уряд обрав не ті заходи для боротьби з негативним сальдо. Він вичерпує море ложками. Замість того, щоб суттєво зменшити імпорт в Україну російських енергоносіїв, знизити їх ціну або збільшити видобуток власного газу. Значні поклади є на шельфі Чорного моря. Але їх не розробляють з політичних причин.

Зараз ви читаєте новину «Банк дзвонитиме на роботу клієнтам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі