Держрезерв щомісяця привозить з-за кордону 15 тис. т м"яса птиці. Тушки мають продавати в магазинах по 11 грн/кг. Таким чином уряд хоче збити ціни на курятину.
— Із квітня завезли з Європи 150 тисяч тонн птиці. Раніше її постачали на переробні комбінати. Переважно це неякісне м"ясо, тому в Європі його не продають, — розповідає голова ради директорів Союзу птахівників Олександр Бакуменко, 47 років. — Імпорт призведе до того, що через три місяці знизять виробництво свинини та яловичини.
Щороку українці споживають 800 тис. т курятини. Її виробники домовилися не знижувати ціну. До вересня оптова ціна тушок становитиме 16–17 грн/кг. У магазинах українських курей продають по 17–18 грн/кг.
У столиці дешевого м"яса поки що не бачили.
— Я на імпортне не клюну, — каже киянка Людмила Григорівна, 70 років. Жінка скуповується на Житньому ринку. — За кордоном курей годують генетично модифікованими кормами. А від них же можна на рак захворіти. Я беру "Гаврилівські курчата". У їхній якості впевнена.
Коментарі