вівторок, 22 липня 2008 17:28

Багато дешевої курятини везуть із Європи

Держрезерв щомісяця привозить з-за кордону 15 тис. т м"яса птиці. Тушки мають продавати в магазинах по 11 грн/кг. Таким чином уряд хоче збити ціни на курятину.

— Із квітня завезли з Європи 150 тисяч тонн птиці. Раніше її постачали на переробні комбінати. Переважно це неякісне м"ясо, тому в Європі його не продають, — розповідає голова ради директорів Союзу птахівників Олександр Бакуменко, 47 років. — Імпорт призведе до того, що через три місяці знизять виробництво свинини та яловичини.

Щороку українці споживають 800 тис. т курятини. Її виробники домовилися не знижувати ціну. До вересня оптова ціна тушок становитиме 16–17 грн/кг. У магазинах українських курей продають по 17–18 грн/кг.

У столиці дешевого м"яса поки що не бачили.

— Я на імпортне не клюну, — каже киянка Людмила Григорівна, 70 років. Жінка скуповується на Житньому ринку. — За кордоном курей годують генетично модифікованими кормами. А від них же можна на рак захворіти. Я беру "Гаврилівські курчата". У їхній якості впевнена.

Зараз ви читаєте новину «Багато дешевої курятини везуть із Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі