четвер, 09 серпня 2007 17:58

Андрій Марков підрублює півсотні штанів за день

Інженер Андрій Марков, 43 роки, торгує чоловічим одягом на столичному ринку "Троєщина". Із минулого року покупцям надає додаткову послугу — підрублює та вшиває штани.

— Базарники завозять джинси найбільшого зросту, не хочуть морочитися з підбором, — пояснює Андрій. — А українці — нація здебільшого коренаста, коротконога. Половині покупців холоші треба вкорочувати — комусь на 5 сантиметрів, а комусь — і на 15. А на "Троєщині" покупців умовляють брати штани, які є. Мовляв, потім вкоротите.

Андрій Марков відділив частину боксу, де розвішує свій товар, під кравецьку майстерню. Углиб вона — 3 м, завширшки — 1,5 м. Під стінкою поставив стіл-верстак. У кутку — настільна електрична швейна машинка "Бош".

— Моя найбільша інвестиція, — показує машинку. — Хороша коштує не менше трьох тисяч гривень. Моя може й візерунки вишивати. Та головне — потужний двигун. Дорога машинка робить рівні й міцні шви.

Курсів кравецької майстерності Андрій не закінчував. Годину потренувався на машині. Потім підрубив старі синові джинси — переробив на шорти. Ще місяць безкоштовно обшивав своїх покупців. Тепер бере за підрублювання однієї пари штанів 15 грн. У суботу пополудні до Андрія — черга.

— Зайдіть через 15 хвилин, штани будуть готові, — каже Марков чоловікові років 40, і запрошує за шторку наступного клієнта.

Той одягає нові штани. Андрій загинає холошу на потрібну висоту й закріплює шпильками. Відрізає половинку картонної бирки зі штанів, пише на ній своє ім"я та місце. Клаптик править за квитанцію.

— Буває, народ плавом пливе, і кожного на лице і "на штани" не запам"ятаєш, — пояснює. — Тож щоб ніхто чужі дорожчі штани замість своїх дешевших не потягнув, я й використовую такий прийом.

У суботу та неділю Андрій Марков підрублює 40–50 штанів, у будні — до 20. На нитки витрачає 30–40 грн на місяць. Під столом тримає коробку із сотнею котушок.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Марков підрублює півсотні штанів за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі