понеділок, 17 грудня 2007 20:39

Американська школярка заробила на Інтернеті 4 мільйони

2005 року американська школярка Кетрін Кук, 17 років, разом із молодшим братом Дейвом розробила інтернет-сторінку MyYearbook.com. На неї щомісяця заходять до 4 млн відвідувачів віком 13–22 роки. Бізнес Кетрін нині оцінюють в $4,1 млн.

— Створили сайт, щоб розважитися й познайомитися з місцевими підлітками, — згадує Кетрін. — Наша сім"я щойно переїхала в місто Монтгомері. Нікого там не знали. Запропонували спілкуватися за інтересами на чатах нашого сайту. Потім Дейв показав мені пару десятків  фантастично гарних дівчат. І ми поставили їхні фото. Відвідувачам запропонували  розміщати і свої. Мовляв, подивимося, хто вродливіший. Потім почали ставити відеоролики, зняті мобілками.

Таке роблять на багатьох сайтах-блогах. Але Кетрін та Дейв запропонували змагатися на найкраще, найкумедніше або найбезглуздіше фото або відеролик. Переможця оцінюють інші користувачі.

— Спершу нас читали підлітки Монтгомері, та потім популярність почала шалено зростати, — продовжує Кетрін Кук. — Ми з братом працювали над сайтом по 8–12 годин на день. Спали по 3 години.

Допоміг старший брат Джеф Кук, 22 роки.

— Він дав мені кілька уроків планування особистого часу. Потім ми разом розробили  план розвитку бізнесу.

Розробку нової версії інтернет-сайту Джеф замовив індійським програмістам. Це коштувало $250 тис. — учетверо дешевше, ніж у США. Хлопець узяв кредит під заставу власного бізнесу. За рік молодші брат і сестра повністю повернули борг. Прибутки тепер отримують з реклами. Їхній сайт — третій за популярністю серед підлітків після MySpace.com та Facebook.com.

Зараз ви читаєте новину «Американська школярка заробила на Інтернеті 4 мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі