середа, 30 грудня 2009 07:47

Ялинку можна купити за п"ятірку

 

Біля торговельного центру "Майдан" у місті Чернівці продають ялинки.

— Метрова коштує 30 гривень. А отаку, до трьох метрів віддам за 150. Ялинки подорожчали. Продажі менші. Як люди просять скинути ціну, віддаємо дешевше, — розповідає продавець Анатолій Козюта, 44 роки.

На привокзальному ринку у Львові двометрова ялинка коштує до 300 грн.

— Беріть, бо ближче до Нового року буде дорожче, — припрошує продавець.

Житель столичного житломасиву Теремки 68-річний Анатолій Лещенко збирається купувати ялинку 31 грудня.

— Я кілька років так роблю: купую за пару годин до Нового року. Той рік підійшов о восьмій вечора. Кажу: "Хлопці, ваш товар все рівно за пару годин пропаде. Дайте мені маленьку сосонку. Дві гривні плачу". Вони мені: "Іди отсюда, дєд". Запитую: "Яка вам користь буде, як я піду?" Словом, сторгувалися за п"ять гривень. Дали півтораметрову. Ялинку наряджаю заради онуків. Вони приїжджають у гості першого числа.

Цьогоріч у Київ привезли більше новорічних дерев, ніж торік, помітив Лещенко.

— Біля підземних переходів, зупинок — усюди ялин, сосон накидали. Під моїми вікнами на газоні теж базар. А покупців — оди-два. Мало купують. У Києві люди природу шкодують. Ставлять удома не деревця, а гілочки.

— Я вчора ходив на базарчик на сусідню вулицю. Бачу, купа горілих дерев. Люди казали, то торговці ялинами між собою територію не поділили. Виживали когось, щоб їм торгівлю не псував. От і підпалили.

Зараз ви читаєте новину «Ялинку можна купити за п"ятірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі