середа, 24 жовтня 2007 17:25

Акрилові нігті нарощують за 150 гривень

Автор: фото: REUTERS/Alexander Natruskin
  Модель демонструє арт-манікюр на десятому чемпіонаті Москви з перукарського мистецтва 26 січня 2007 року. У змаганні взяли участь понад 300 учасників
Модель демонструє арт-манікюр на десятому чемпіонаті Москви з перукарського мистецтва 26 січня 2007 року. У змаганні взяли участь понад 300 учасників

Киянка Олена Онищенко, 38 років, кілька років поспіль нарощує акрилові нігті вдома у столичного майстра на масиві Оболонь.

— Побачила оголошення, подзвонила. Ціна влаштувала, то я й ризикнула, — розповідає Олена. — Нігті міцні, не відстають, не ламаються.

У кімнаті 30-річної майстрині з нарощування нігтів Юлії стіл, на ньому лампа. Збоку — лаки, рідина для зняття нігтів, пилочки, пензлики й інше приладдя для манікюру.

— Нарощені нігті можуть бути гелеві або акрилові, — пояснює Юлія. — Гелеві мають більш витончений вигляд, зате акрилові міцніші, легше знімаються. Процедура нарощування триває півтори-дві години.

Гель — спеціальний матеріал, який твердне під дією ультрафіолетових променів й утворює міцне покриття. Нарощують гелеві нігті на спеціальних пластмасових заготовках або за допомогою паперових, пластмасових чи металічних трафаретів. Потім їх приклеюють на нігті.

Акрил — це порошок, який при змішуванні зі спеціальною рідиною (мономером) перетворюється на густу масу — акрилат. Акрилові нігті нарощують за допомогою форм. Щоб вони краще трималися, майстриня пилочкою шліфує верхній шар. Процедура триває 15 хв.

— Якісний акрил коштує 1700 гривень за кіло, — каже майстер. — Матеріалу вистачає місяців на чотири-п"ять залежно від кількості клієнтів.

Після шліфування Юлія наносить на обпиляні нігті рідину для міцнішого поєднання природного і штучного нігтя, антигрибкову рідину та накладає акрилат. Надавати форму треба дуже швидко — за хвилину-другу маса застигає.

За допомогою пилочки жінка моделює форму нігтя. Заключний етап процедури — полірування спеціальною губкою. Біля основи кожного нігтя Юлія наносить бальзам для росту кутикули.

Наростити акрилові нігті в Юлії коштує 150 грн гелеві — 180. Покрити лаком — 5 грн, французький манікюр — 10. Майстрові залишається третина виручки. Іншу частину витрачає на матеріали.

— За три тижні прийдете на корекцію, — каже Юлія. — Ніготь відростає, тому час від часу треба робити невеликий ремонт. Ця послуга коштує 70–80 гривень.

У салоні краси "Ля Флер" на вул. Воровського наростити акрилові нігті коштує 200–220 грн, гелеві — 220–240, корекція обійдеться в 130 грн, покриття лаком — від 10 грн, французький манікюр — від 35. Такі ж ціни й в інших салонах столиці.

Зараз ви читаєте новину «Акрилові нігті нарощують за 150 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі