четвер, 28 серпня 2008 19:02

3 тисячі гривень заробили на ожині

На узліссі біля села Суховоля Новоград-Волинського району Житомирщини  34-річна Леся Бондарчук збирає ожину. Ходить із донькою Анею.

Ягоди в прохолоді добре зберігаються 2 дні. Бондарчуки складають зібране в льосі. Потім кошелями вивозять на базар у райцентр. Літрову банку продають за 3 грн. Відро на 12 л — за 50–70 грн. Ожину беруть на компоти та варення.

— Наші односельці здають її заготовельникам, але так менше заробиш, — розповідає жінка. — А ми за день вторговуємо ожини, або, як у нас говорять, — медведини, на 300 гривень.

Леся працює регентом у місцевій баптистській церкві. Зарплата незначна, скаржиться жінка. Чоловік влаштувався на будівництво в Москві.

— Оця ягода — тепер єдиний наш заробіток, — каже Бондарчук. — За місяць уторгували за неї десь зо три тисячі гривень. Якби не дощі, можна було б і більше зібрати.

Понад половину виторгу витратили на обнови для доньки. Цього року дівчина йде в 9 клас.

Ожина плодоносить до середини вересня.

Зараз ви читаєте новину «3 тисячі гривень заробили на ожині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі