понеділок, 12 грудня 2011 07:00

З'явився гарнізонний храм для військових

Автор: Фото: Ігор ХОМИЧ
 

У Львові з'явився перший в Україні гарнізонний храм для військових. Ним став костел єзуїтів на Театральній, 11. Тепер це церква Петра і Павла.

Відкрили його у вівторок зранку з нагоди 20-ї річниці Збройних сил України. Зібралися близько 3 тис. львів'ян та офіцерів. Літургію відправили вперше за 65 років.

Це один з найкрасивіших храмів міста, пам'ятка ЮНЕСКО. Він споруджений 1630 року. У радянський період тут зробили книгосховище бібліотеки ім. Василя Стефаника із 2 млн книжок. Цього року їх вивезли в нове книгосховище на вул. Авіаційній.

Костел передали військовим священикам 2008-го. Центр військового капеланства створений у Львові 2006 року. Це група священиків при греко-католицькій церкві, які працюють із військовослужбовцями. Шестеро отців служитимуть у храмі. Він відкритий для всіх. Уміщає 5 тис. осіб.

— У світі давно існують гарнізонні храми, в яких із нагоди державних свят збирається армія та політики, — каже офіцер у парадній формі. — Плануємо поряд із вівтарем виставити штандарти всіх військових і силових структур гарнізону.

Зараз ви читаєте новину «З'явився гарнізонний храм для військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі