середа, 16 серпня 2006 19:05

Злодії винесли з церкви все начиння

Обікрали церву Різдва Пресвятої Богородиці біля залізничного вокзалу в Чернівцях. Злодії забрали дароносицю, євхаристичний і хрестильний набори.

— Церкву й раніше обкрадали — брали дошки, цеглу, пісок, навіть туї з подвір"я викопували, але щоби начиння... — бідкається декан Чернівецької УГКЦ, 36-річний отець Василь Гасинець, який із 1998-го є парохом храму. — Зловмисники прихопили із собою речей приблизно на 4 тисячі гривень. Але для нас ці предмети мають нематеріальну цінність — вони ж освячені.

Злодії потрапили до храму через розбите вікно. Вочевидь, шукали грошей — перевернули все догори дном, розтрощили скриньку для пожертв. Зрештою спокусилися на церковне начиння й вийшли через бічні двері.

— Ми ніколи не тримаємо грошей у храмі, — розповів "ГПУ" отець Василь. — Тим паче золотих виробів — просто не маємо на них коштів. Викрадені предмети, хоч і позолочені, виготовлені зі звичайної латуні.

Священик гарантує викрадачам анонімність, якщо ті повернуть реліквії.

Зараз ви читаєте новину «Злодії винесли з церкви все начиння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі