понеділок, 30 липня 2012 00:30

За півроку загинули 12 осіб

Львівські правоохоронці склали перелік вулиць та перехресть, де найчастіше трапляються дорожньо-транспортні пригоди. Найнебезпечніший район — Франківський.

— У Львові є 26 місць концентрації дорожньо-транспортних пригод, — розповідає Ірина Пилат, 29 років, із львівської Державтоінспекції. — Це ділянки, де протягом року ставалося три аварії  із летальним наслідками. Працівники ДАІ встановлюють там нові знаки, відеокамери, посилено чергують пости дорожньої інспекції. Шляховики і комунальники латають ями, кладуть новий асфальт, ставлять світлофори, турнікети, зебри. За п'ять років ми ліквідували 13 місць, де часто траплялися аварії. На сьогодні найбільше автозіткнень на перехресті Наукова — Стрийська — Хуторівка. На другому місці —  роздоріжжя Липинського — Промислова — Миколайчука. Причини — порушення водіями правил проїзду регульованих перехресть,  перевищення швидкості. Далі в рейтингу небезпечних вулиць — Городоцька, Володимира Великого, Любінська, Липинського та проспект Чорновола.

Де найчастіше збивають пішоходів?

— По вулиці Науковій, 29, а також 62 — 64. Люди переходять там проїзну частину в недозволених місцях, хоча є вдосталь переходів. А дорога хороша, водії швидко їдуть, не встигають загальмувати. Торік там поставили турнікети, але пішоходи перелазять їх. Смертельні наїзди найчастіше стаються вночі. Бо людина, особливо в темному одязі, на дорожній смузі майже непомітна. Автозіткнення — в години пік. Наїжджають на людей часто і на вулиці Богдана Хмельницького, 267 — 275, Городоцькій, 155. За півроку у Львові загинули 12 осіб, 282 травмовані. Пішоходам треба бути обачними. Просте правило — подивитися направо-наліво, перейти половину дороги і знову пересвідчитися, чи не їде авто, — рятує життя. Водії ж не повинні їхати швидше 60 кілометрів за годину у місті, навіть якщо дорога якісна.

Чи є вулиці, де взагалі не стаються ДТП?

— Нема. Є хіба такі, де майже ніколи не трапляється аварій з тяжкими чи середньої важкості наслідками. Це вулиці в Галицькому районі в центрі Львова. Вони вузькі, водії не перевищують швидкості, є вдосталь переходів і світлофорів.

Зараз ви читаєте новину «За півроку загинули 12 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі