понеділок, 10 вересня 2012 06:30

Відкрили дві школи

У селі Ставчани Пустомитівського району добудували нове двоповерхове приміщення школи. Тут навчаються 240 дітей. Будівництво обійшлося в 7,5 млн грн. Їх виділила розташована в селі фабрика — виробник олії.

— Почали зводити чотири роки тому, — розповідає директор школи 53-річний Степан Бурбан. — У старій не вистачало місця. Ходили у дві зміни, уроки навіть у їдальні проводили. Спочатку хотіли добудувати новий спортзал і два класи. Виникли труднощі, коли ставили фундамент. Усе заболочено, бо ж це долина річки Ставчанка. Коли копали фундамент, то котлован не тримався, плив. Треба було міняти всю конструкцію. Через рік почали зводити стіни нового корпусу. У старій будівлі оббили штукатурку, демонтували перекриття і дах. Сантехніку й плитку ставили якісну, не китайську — пішло півмільйона гривень. Добудовуємо котельну. Встановили систему очищення каналізації. Від відділу освіти отримали нові меблі: парти, стільці, полички, шафи, нову гардеробну. Обласна адміністрація подарувала мультимедійний центр.

— Раніше було три корпуси — всі в старих будівлях, — каже вчитель німецької мови Катерина Коновська. — На перерві вчителі мали встигнути передати журнали один одному. На вулиці — один туалет. Досі немає актового залу. Але через дорогу стоїть Народний дім. У ньому зазвичай проводимо свята.

Ставчани розташовані за 20 км від Львова. Тут живе 1700 осіб. Десята частина мешканців працюють на фабриці.

Цього року на Львівщині відкрили дві школи. Окрім Ставчан, навчально-виховний комплекс на 192 місця розпочав роботу в селі Бірки Яворівського району.

— У Бірках взагалі не було школи, — каже начальник управління освіти й науки області Михайло Брегін, 58 років. — Діти навчалися в сусідніх населених пунктах, більшість — у школі селища Брюховичі, де вчаться у дві зміни.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили дві школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі