четвер, 27 серпня 2009 19:05

П"ятнадцятеро людей отруїлося в сауні

У суботу ввечері компанія молодих людей із села Тарасівці Новоселицького району Чернівецької області відпочивали в сауні "Венеція" в селі Реваківці на Кіцманщині.

— Ми тільки зайшли туди — одразу хлорку почули. Там явно був передоз. Але не могли подумати, що це нам зашкодить, — розповідає у вівторок Андріан Келя. Він лежить в обласній клінічній лікарні. — У "Венеції" ми постійні клієнти. Раніше все нормально було.

Рідний брат Андріана, Вадим Келя, святкував у сауні 20-річчя. Запросив родичів, друзів. Серед них — троє жінок. Замовили сауну на 4 год., та через 2,5 год. вийшли на вулицю.

— Стало погано одному, потім другому, — каже інший Олексій Міхаєса. — Надворі почали задихатися, кашляти, блювати. Свіже повітря, певне, так вплинуло. Потім сіли у свої машини і поїхали в лікарню в Чернівці. Обласний центр — за 15 кілометрів, якраз по дорозі в Тарасівці.

Потерпілі вже почуваються добре, загрози їхньому здоров"ю немає. Багатьох у вівторок виписали додому.

— Причина отруєння — ігнорування правил безпеки працівниками бані. Після дезінфекції треба було витримати паузу дві-три години, цього не було зроблено, — каже головний санітарний лікар області Олександр Світличний.

Чоловіки кажуть, керівництво "Венеції" перекладає вину на них — мовляв, отруїлись алкоголем.

— Половина з нас не п"ющі, ми водки не брали. Пиво "Балтика" — і все, — заперечує Андріан. — Та й по наших аналізах видно, що рівень алкоголю у крові не перевищував фізіологічні норми.

Сауну тимчасово закрили, на її керівництво склали протокол про адмінпорушення. Районні санепідемслужби перевіряють усі лазні області.

Зараз ви читаєте новину «П"ятнадцятеро людей отруїлося в сауні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі