четвер, 30 вересня 2010 17:04

Овочі за тиждень подорожчали на гривню

— Власник у п"ятницю подзвонив, сказав усі овочі на гривню здорожчали. Ще минулого тижня картоплю по чотири гривні продавала, тепер вже по п"ять, — розповідає продавщиця з чернівецького продуктового ринку Ірина, 46 років. — Покупці шоковані тими цінами, виторгу взагалі нема. Якщо раніше брали кілограмами, то зараз — три морквини, дві цибулини, один бурячок.

— Спершу була повінь, потім — спека. Картопля погнила. Ми копати вийшли, а під корчами — порожньо. Так само і з буряком, і з морквою, — говорить Стефанія Петрів, 51 рік, зі Сторожинецького району Буковини.

Марія Кузь, 67 років, купує в неї 2 кг картоплі.

— Хотіли з чоловіком на зиму купити три мішки. Чекали кінця вересня, думали, може впаде в ціні. Тепер нам треба дві пенсії скласти, щоби бульбою запастися, — нарікає. — Не розумію, чому чиновники не врегулюють ціни. Можна ж привезти овочі з інших областей, де повені не було.

— Ціни на овочеву продукцію в державі абсолютно не регулюються, все диктує великий попит і мала пропозиція, — каже Михайло Матіяш із Державної інспекції контролю за цінами в Чернівецькій області . — Картопля, капуста, цибуля та морква за кілька місяців зросли в ціні на 20 відсотків. Цього року ми спостерігаємо найбільше подорожчання за останні 10 років.

Ціни на городину приблизно однакові в усіх областях Західної України. Найдешевше картоплю можна купити на Волині — по 3,5 грн за 1 кг. Моркву — по 3 грн — на Тернопільщині. По цибулю та капусту найкраще їхати на оптовий ринок Шувар у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Овочі за тиждень подорожчали на гривню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі