вівторок, 26 вересня 2006 17:42

Лайма шукала наркотики в Косові

Автор: фото: Олеся КРАВЧУК
  Молодший інспектор Тернопільського кінологічного центру при УМВС Володимир Лагойда та спанієль Лайма
Молодший інспектор Тернопільського кінологічного центру при УМВС Володимир Лагойда та спанієль Лайма

Кокер-спанієль Лайма рік шукала наркотики з українськими миротворцями в Косові — автономній області на півдні Сербії. Собаку видресирували в Тернопільському кінологічному центрі при УМВС.

— Одного разу вона знайшла три кілограми героїну в македонському автобусі, який їхав до Косова, — розповідає старший інструктор кінологічного центру Андрій Бурмас, 47 років. — За знайдені наркотики Лайму заохочуємо. Даємо їй погратися улюбленою іграшкою — червоним м"ячиком.

Потрапити на службу в Косово чотирирічна Лайма змогла після відбору в Києві. У спеціальному тренувальному центрі спанієль знайшла всі чотири схованки наркотиків.

— Собаки цієї породи найкраще підходять для пошуку наркотиків, — каже кінолог Андрій Бурмас. — У них гострий мисливський нюх і підходящі розміри. Спанієль зможе залізти під крісло в літаку, в камеру схову, навіть у сумку. Вівчарка так не зможе.

У Косові українські миротворці базувалися в містечку Гниляни. Трьох собак тримали у вольєрах, годували сухим кормом. За сигналом виїжджали на завдання до кордону чи аеропорту.

Усі пси повернулися додому разом із інструкторами. Тепер у Тернопільському кінологічному центрі до відбору готують нових собак. Кращих відправлять у Косово шукати вибухові пристрої.

Зараз ви читаєте новину «Лайма шукала наркотики в Косові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі