понеділок, 25 березня 2013 00:15

Директорів звільнили через результати тестування

Шість директорів шкіл звільнили у Львові за останні півроку.

— Є школи, яким ми перерахували 2 мільйони, а їх приміщення у жахливому стані. А є такі, де не отримали ні копійки, а вигляд будівлі естетичний, — пояснює керівник департаменту гуманітарної політики міської ради Олег Березюк, 43 роки. — Звичайно, що у першому випадку директора звільняють. Батьки сьогодні є інвесторами школи. І цього не треба соромитися. Але це робитися прозоро і красиво, тоді батьки хочуть докладатися. Має бути не "кеш", а безготівкові рахунки для батьківського комітету. Другою причиною звільнень стали результати ЗНО. Скажімо, в одній школі 15 медалістів, а ЗНО з української мови лише 50 випускників здали на 170-200 балів. А в закладі поряд — жодної медалі, зате ЗНО 88 відсотків здали на 170-200. Директор має робити акцент не на медалі, а на результат.

У школі №28 директор 58-річна Стефанія Притуляк звільнилася сама у жовтні. Залишилася працювати вчителькою математики.

— Мені стало нецікаво фарбувати ці коридори, вішати старі картини, — говорить. — На моє місце прийшов 46-річний викладач німецької мови. Він моментально налагодив зв'язки з німецькими організаціями. Навіть допоміг прооперувати за кордоном нашого хворого учня. Постійно в інтернеті, шукає нові проекти, веде шкільну веб-сторінку. Якщо я завжди тримала батьків на відстані, то новий директор, навпаки, запрошує їх на каву, радиться. Так і має бути. Вважаю, що керівників шкіл треба змінювати через років вісім. Якщо довше — кожен себе вичерпує.

Зараз ви читаєте новину «Директорів звільнили через результати тестування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі