четвер, 20 квітня 2023 17:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Журналісти показали окупаційного "коменданта" Балаклії, який причетний до катувань

Журналісти показали окупаційного "коменданта" Балаклії, який причетний до катувань
Валерій Буслов керував окупантами у Балаклії. Фото: "Страж Балтики"

Військами російських окупантів у Балаклії Харківської області керував Валерій Буслов.

До повномасштабного вторгнення він був військовим комендантом Калінінграда, передає Reuters.

У Балаклії після втечі окупантів знайшли документи, в яких згадувався Буслов. Його називали військовим комендантом. У Балаклії дислокувалися війська з Калінінградської області, звідки родом і він сам.

Місцеві мешканці кажуть, що Буслова називали за позивним "Граніт". Це підтвердили й у Службі безпеки України.

Журналісти йому подзвонили. Росіянин відповів на дзвінок, але заперечив, що був в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гетто", підвал-рятівник та смерті знайомих: як єдиний лікар приймав в Ізюмі людей під час російської окупації

Окупанти розташувалися у відділку поліції у Балаклії. "Офіс" Буслова був у сусідній будівлі місцевого видавництва. Часом туди приводили затриманих місцевих жителів.

Власник кафе Руслан Волобуєв розповів, що окупанти утримували його у будівлі поліції та били. Буслов під час катувань зайшов у кімнату. Він потис руки солдатам і вийшов.

"Місцеві жителі Балаклії згадають, що для звільнення родичів та друзів окупанти радили звертатися до "Граніта", – йдеться у статті..

У СБУ повідомили, що Буслов своїми наказами та інструкціями дозволяв російським військовим затримувати та катувати українців. За даними Reuters, українські правоохоронці готують йому підозру.

10 вересня у звільненому від російських окупантів місті Балаклія на Харківщині урочисто підняли український прапор. Звільнили його кількома днями раніше, але до 10 числа велася зачистка міста від залишків росіян та стабілізація становища.

Українські воїни показали, як починався історичний контрнаступ на Харківському напрямку. Спецпризначенці Головного управління розвідки (ГУР) Kraken, які брали участь у звільненні Балаклії, поділилися вражаючим відео.

Дороги деокупованої території Харківської області заполонила розбита техніка та уламки ракет російських окупантів. Це все, що залишилось після того, як українські захисники "зрівняли "русский мир" з землею", повідомила Державна прикордонна служба в Telegram і показала відповідні фото.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти показали окупаційного "коменданта" Балаклії, який причетний до катувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі