середа, 16 грудня 2009 15:44

Журнал Time назвав Людину року - 2009

Журнал Time назвав Людину року - 2009

Щотижневий журнал Time назвав 16 грудня людину 2009 року. Нею став голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке. У виданні відзначили значний внесок фінансиста на шляху виходу зі світової фінансової кризи. На звання людини року також претендував минулорічний переможець - президент США Барак Обама і глава компанії Apple Стів Джоббс.

"Рецесія стала темою всього року, а без Бена Бернанке наслідки для американської економіки могли б бути значно гіршими", - впевнений редактор журналу Time Річард Стенгел. "Зазвичай ті, хто не виносить для себе користь з історії, роблять помилки. Бернанке ж, не просто вчився на помилках історії, а й вписав у неї своє ім"я", - відзначили у виданні.

Голова Федеральної резервної системи США Бен Бернанке перебуває на своїй посаді з лютого 2006 року. До цього займав посаду голови Ради економічних експертів при адміністрації президента США, був членом Ради керівників ФРС. Протягом більше двадцяти років викладав макроекономіку у провідних університетах США.

Журнал Time традиційно називає людини року в останньому грудневому номері. Це, за версією журналу, "людина або люди, які більше за інших впливали на новини та на наші життя - в хорошому сенсі або поганому".

Звання присуджується з 1927 року. Тоді цього звання удостоївся льотчик Чарльз Ліндберг, який вперше в історії перелетів Атлантику.

У різні періоди "людиною року" ставали Адольф Гітлер (1938 рік) і навіть комп"ютер (1982 рік). З росіян Time призначав "Людиною року" Йосипа Сталіна (причому двічі - в 1939 і 1942 роках), Микиту Хрущова (1957 рік), Михайла Горбачова (в 1987, а потім в 1989 році навіть вибрав його "людиною десятиліття"), і Володимира Путіна (у 2007 році). Путін отримав титул за те, що "повернув свою країну на карту світу".

Коммерсантъ

Зараз ви читаєте новину «Журнал Time назвав Людину року - 2009». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі