четвер, 03 жовтня 2024 16:01

ПАРЄ визнала Голодомор геноцидом українського народу

ПАРЄ визнала Голодомор геноцидом українського народу
ПАРЄ визнала Голодомор геноцидом українського народу. Фото: bbc.com

Парламентська асамблея Ради Європи визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Відповідну резолюцію підтримали 80 голосами, документ було ухвалено одноголосно, повідомив депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко.

"Також в ПАРЄ звертають увагу, що агресія Росії проти України зараз - це продовження політики РФ по знищенню українців. У резолюції закликають всі уряди зробити все можливе, аби допомогти народу України відбити триваючий геноцидний напад на його націю та притягнути до відповідальності винних", - зазначив Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятиліття війни змінює ставлення до звичних слів і явищ

За час Голодомору 1932-1933 років, який став однією з найстрашніших трагедій українського народу, від умисно організованого голоду загинули понад 4 млн українців, на той час це 13% населення України.

Голодомор визнали геноцидом щонайменше 30 країн світу.

"Національна Рада Швейцарії в ухваленій заяві визнає систематичні дії, спрямовані на масове та цілеспрямоване вбивство голодом з наміром знищити національну, етнічну, расову чи релігійну групу, актом геноциду. Це справді історичне рішення. І це вкрай важливий крок на шляху до відновлення історичної справедливості та збереження пам'яті про мільйони невинних жертв", - сказав Стефанчук.

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ визнала Голодомор геноцидом українського народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі