четвер, 02 жовтня 2008 16:53

Журнал Forbes вибрав десятку найуспішніших письменників

Джоан Роулінг, автор семи книг про Гарі Поттера очолила рейтинг високооплачуваних белетристів за версією журналу Forbes. Вона одна заробила за рік 300 мільйонів доларів, тоді як решта дев"ять письменників разом отримали 263 мільйони. Остання повість Роулінг - "Гарі Поттер і дари смерті" - розійшлася тиражем 44 мільйони екземплярів, причому 15 мільйонів було продано за перших 24 години. Статок письменниці складає 4,5 мільярда доларів, повідомляє Лента.ру.

Джеймс Паттерсон, на чиєму рахунку значаться такі бестселери, як "І прийшов павук" і "Цілуючи дівчат", займає другий рядок в рейтингу Forbes. За рік він заробив 50 мільйонів, а сумарний тираж його книг складає 150 мільйонів екземплярів. Паттерсон публікує по два романи на рік.

На третьому місці знаходиться Стівен Кінг з 45 мільйонами. Сумарний тираж приблизно чотирьох десятків його книг - 350 мільйонів.

Доходи десятки белетристів за підрахунками Forbes:

Джоан Роулінг, 300 мільйонів доларів

Джеймс Паттерсон, 50 мільйонів доларів

Стівен Кинг, 45 мільйонів доларів

Том Кленси, 35 мільйонів доларів

Даніела Стіл, 30 мільйонів доларів

Джон Грішем, 25 мільйонів доларів

Дінів Кунц, 25 мільйонів доларів

Кен Фоллетт, 20 мільйонів доларів

Джанет Іванович, 17 мільйонів доларів

Ніколас Спаркс, 16 мільйонів доларів

Зараз ви читаєте новину «Журнал Forbes вибрав десятку найуспішніших письменників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі