неділя, 24 вересня 2023 09:06

ЗСУ просунулися у Запорізькій області: карти бойових дій ISW
7

Повідомили про події на фронті
Фото: ISW
Повідомили про події на фронті
Повідомили про події на фронті
Повідомили про події на фронті
Повідомили про події на фронті

Українські війська просунулись в Запорізькій області і могли досягнути прориву у районі Вербового.

Росіяни проводять ротацію в Луганській області, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у звіті.

Луганська та Харківська області

22 вересня російський військовий блогер заявив про наземну атаку окупантів поблизу Новоєгорівки за 15 км на південний захід від Сватового, але не уточнив результат. Сказав, що росіяни зміцнюють свої позиції біля Синьківки. У районі Серебрянського лісу біля Кремінної не було суттєвих змін.

Колишній голова Луганської ОДА Сергій Гайдай 23 вересня сказав, що окупанти в Луганській області зменшили обсяг артилерійського вогню через ротацію особового складу.

Російські джерела спростували захоплення Синьківку біля Куп'янська. "Воєнкор" написав, що станом на 23 вересня українські війська контролюють Синьківку.

Бої на Донбасі

23 вересня тривали контрнаступальні дії України на південному фланзі Бахмута, але нових територіальних здобутків не було.

Російський "воєнкор" заявив, що російські сили відбивають українські атаки на Курдюмівку (12 км на південний захід від Бахмута).

Російські війська атакують на північному та південному флангах Бахмута. 23 вересня не досягли жодного підтвердженого прогресу.

Пов'язаний з Кремлем блогер заявив про контратаки окупантів у районі Кліщіївки та Андріївки і про бої на висотах на північному фланзі Бахмута, який тягнеться до східної околиці Берхівки (3 км на північ від Бахмута). Він пише, що окупанти контролюють більшість висот у цьому районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про успіхи ЗСУ в районі Вербового Запорізької області: головне зі зведення

23 вересня окупанти почали наступати на рубежі Донецьк-Авдіївка, але не просунулися. "Воєнкор" заявив, що росіяни атакують Мар'їнку та відновили наступ на підступах до Красногорівки.

"Південна вісь"

23 вересня російський блогер написав про атаку на українські позиції з напрямку Микільського (4 км на південний схід від Вугледара), але не просунулися.

Російські джерела кажуть, що 23 вересня ЗСУ провели невдалі наступальні дії на західному кордоні Донецької та східної Запорізької областей.

Окупанти вели наступальні дії у районі західного кордону Донецької та східної Запорізької областей. У батальйоні "Восток" заявили, що російські сили відновили невизначені позиції, раніше втрачені в районі Великої Новосілки.

Російський блогер заявив про контратаку росіян поблизу Новодонецького та Новомайорського.

Українські війська 23 вересня провели наступальні дії на заході Запорізької області та просунулися вперед. Геолокаційні зображення за 23 вересня, показують, що українські сили просунулися на північ від Новопрокопівки.

Російські військові блогери заперечували повідомлення про український прорив під Вербовим. Кажуть, що на західній околиці Роботиного тривають запеклі бої.

23 вересня окупанти вели наступальні операції на заході Запорізької області, але не підтвердили наступ. Російські військові блогери стверджували, що російські сили атакували поблизу Малої Токмачки та Роботиного. На геолокаційних кадрах за 22 вересня видно елементи російського спецназу "Осман", які діють на захід від Вербового.

Українські війська прорвали оборону у Вербовому Запорізької області.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив про це в інтерв'ю CNN

Він прогнозує більший прорив у майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просунулися у Запорізькій області: карти бойових дій ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі