вівторок, 17 жовтня 2023 16:25

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ мають частковий успіх на одному з напрямків

ЗСУ мають частковий успіх на одному з напрямків
Західніше Вербового війська мають успіх. Фото: eastnews.ua

Українські війска мають частковий успіх у районі західніше Вербового на Запоріжжі.

Просунулися там на відстань близько 1 км. В ефірі телемарафону про це повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун, передає Gazeta.ua.

"Українські військові не допустили втрати позицій південно-західніше Новоданилівки та Роботиного на Запоріжжі, а також продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Зокрема, Сили оборони мають частковий успіх в районі західніше Вербового та просунулись на відстань близько кілометра", - зазначив Штупун.

Підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ "Таврія" за добу виконали 1332 вогневих завдання. Противник втратив 355 осіб та 22 одиниці військової техніки. Серед них два танки, шість ББМ та сім одиниць автомобільної техніки. Знищено три склади боєприпасів ворога різного рівня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають частковий успіх біля Вербового на Запоріжжі - Генштаб

"Протягом минулої доби ворог завдав 16 авіаційних ударів, провів 42 бойових зіткнення - це більше половини від загальної кількості, окрім того, здійснив 595 артобстрілів. Відзначається збільшення кількості ворожих штурмових дій на напрямку Мар'їнки, також противник доукомплектовує на різних напрямках загони "Шторм" та "Шторм Z", які зазнали і продовжують зазнавати значних втрат. Російське командування просто кидає їх вперед на вірну загибель. У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, менш активно це проходить зараз. Протягом доби наші воїни відбили понад 10 атак ворога. На Мар'їнському та Шахтарському напрямках наші захисники відбили майже 20 атак ворога в районі Мар'їнки і ще п'ять атак південніше Золотої Ниви та Пречистівки", - повідомив Штупун.

Триває оборона навколо Авдіївського терикону.

"Росіяни завжди багато фантазують, вони вже "знищили" там за їхніми підрахунками стільки наших літаків, що у нас стільки ніколи не було, тому їхні фантазії хай залишаються фантазіями. А терикон важливий тим, що це панівна висота на тому напрямку, тобто з неї все добре видно, добре прострілюється, тому вона важлива", - вказав речник.

Усі росіяни, які намагались зайти на територію терикона, були ліквідовані.

ЗСУ контрнаступали на Бахмутському напрямку, відбили російські атаки в районі Авдіївки, Кераміка, Степового, Тоненького, Північного та Первомайського.

Також продовжили наступальні операції у напрямку Мелітополя. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ мають частковий успіх на одному з напрямків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі