вівторок, 15 квітня 2008 09:20

Знаменитий художник Бенксі намалював своє найбільше граффіті (ФОТО)

 
Знаменитому британському художнику-граффітісту Бенксі, що ретельно приховує інформацію про свою особу, в минулі вихідні вдалося створити свій найбільший за розмірами твір в центральному Лондоні.

Граффіті розміщене на бічній стіні будинку, що виходить на територію поштового відомства, що охороняється, на NewmanStreet, недалеко від OxfordCircus. Зображення виражає позицію художника по відношенню до засилля камер прихованого спостереження (CCTV-камер) в британських містах, завдяки чому країна ризикує перетворитися на описане Джорджем Оруеллом в романі "1984" "суспільство Великого Брата". На стіні зображений маленький хлопчик, який, не звертаючи уваги на співробітника служби безпеки, що стежить за ним, і його собаку, пише фразу "Нація під прицілом CCTV".

При цьому територія, вибрана Бенксі для цієї роботи, також знаходиться під прицілом CCTV-камер, що, проте, йому не перешкодило. Для здійснення такого масштабного проекту за одну ніч, групі підтримки художника довелося спорудити біля стіни триярусні ліси, а потім він, під покривом темряви, намалював граффіті, прикрившись шматком поліетилену. В неділю вранці від лісів вже не залишилося і сліду. За словами свідка, що працює неподалік, співробітники пошти тільки недільним ранком виявили, що на стіні з"явився витвір мистецтва, пише газета DailyMail.

Зараз ви читаєте новину «Знаменитий художник Бенксі намалював своє найбільше граффіті (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі